Program


Csernus Tibor – újraalkotni a világot | Művészettörténeti előadás

Csernus Tibor – újraalkotni a világot | Művészettörténeti előadás

Művészettörténeti előadás Csernus Tibor (1927–2007) festőművész születésének 95., halálának 15. évfordulója alkalmából

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 7. szerda, 18:00

Csernus Tibor – újraalkotni a világot

Művészettörténeti előadás Csernus Tibor (1927–2007) festőművész születésének 95., halálának 15. évfordulója alkalmából

Csernus Tibor egy kis faluból származott, az új figuralitás meghatározó alakjaként azonban Párizsban, a Bateau-Lavoir műteremházban találta meg azt a szellemi táptalajt, amelyben festészete kibontakozhatott. Életműve a szürnaturalizmuson, a hiperrealizmuson, majd a neobarokk Caravaggio parafrázisokon át az egészen szabad és áramló expresszív festészetig terjed. Az örökösen kereső-kísérletező Csernus szenvedélyesen kutatta a festészet lehetőségeit, a tradíció újraértelmezésének módszereit. A cél mindegyik esetben ugyanaz volt, amelyet esettanulmányokon keresztül ismerhetünk majd meg: újraalkotni a világot a festővásznon, a lehető legnagyobb intenzitással.

Előadó: Kosinsky Richárd művészettörténész – Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 

Időpont: 2022. december 7. (szerda) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft

Az előadás a betegség miatt elmaradt november 22-ei alkalom pótlása. A november 22-ei előadásra már megváltott jegyek a december 7-ei időpontra automatikusan érvényesek.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Kép // Csernus Tibor: Piac, 1973, olaj, vászon, 130 x 162 cm, Kovács Gábor Művészeti Alapítvány

 

Ajánlatunk


Szente Vajk Legénybúcsúját 2022. februárjában tartják Kaposváron. A népszerű színművész, színpadi szerző és rendező egyik legnagyobb, a kritikusok által is bőven dicsért színházi sikerét hozza el Kaposvárra. Az előadás különlegessége, hogy Szente Vajk és Nagy Sándor színpadi kettőse régi barátságukon alapul, talán nem mentesen a közösen megélt abszurd szituációk hatásai alól.

A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Eros Ramazzotti megkérdőjelezhetetlenül az egyik legsikeresebb előadó olyan dalokkal, amelyek beleírták magukat az olasz zenei törénelembe és a világ minden…

Magyar nyelvű vezetés mindennap indul az idegen nyelvű túrákkal párhuzamosan (13:30, 15:00, 16:30).  Jegyár: 5000 Ft Próbák ideje alatt a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!