Program


CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - Egy műterem titkai

CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - Egy műterem titkai

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Csernus Tibor (1927– 2007) világhírű magyar festőművész párizsi műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művész montmartre-i környezetét és a műterem világát, az alkotófolyamat egyes állomásait. Időszaki kiállítás, megtekinthető 2019 január 27-ig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 30. szombat, 19:00

Csernus Tibor (1927– 2007) a modern magyar festészet világhírű alakja, aki az 50-es évek végétől párizsi emigrációban alkotta meg életművét. A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művészt inspiráló montmartre-i környezetet, és a Picasso óta híres, hírhedt Bateau-Lavoirban lévő műterem világát a skiccektől, vázlatoktól, az általa épített modellektől kezdve a tanulmányokon keresztül a nagy kompozíciók születését, valamint szenzációs könyvillusztrációit. Miközben bejárjuk a párizsi utcákat, bárokat, kávézókat, belépünk egy bokszterembe, és Csernus műtermébe, megcsodáljuk a virtuóz aktképeket, belefeledkezünk a repülők, tengeralattjárók és a gépek inspirálta képekben, elmerülünk az E.A. Poe írásaitól inspirált festményekben, eközben betekintést nyerhetünk egy rendkívül szenzitív, világra nyitott, minden technikában perfekcionista művész alkotói folyamataiba is.  

 

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!