Program


Csendes Csodák - Hűvösvölgyi Ildikó estje

Csendes Csodák - Hűvösvölgyi Ildikó estje

A Csendes csodák esten, a két világháború közötti erdélyi magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, Reményik Sándor versei szólalnak meg Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 13. csütörtök, 19:00

A Csendes csodák esten, a két világháború közötti erdélyi magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, Reményik Sándor versei szólalnak meg Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész előadásában. Reményik versei a szív legmélyebb húrjait pendítik és a mindennapok sűrűjében mindannyiunknak teljességet és harmóniát adnak.  Közreműködik: Csáki András gitárművész. 

Az előadás hossza: 60 perc

„A címadó Csendes csodák Reményik egyik legszebb verse. Arra tanít bennünket, hogy éljünk figyelmesen, próbáljuk megtalálni az élet apró dolgaiban is az örömöt, és közben mindig egy picit fölfelé nézzünk. 2000-ben találkoztam először a nagy “Erdélyi Költőfejedelem” lírájával, az összegyűjtött verseket mindjárt meg is vettem a férjemnek karácsonyra, hogy aztán én olvashassam…Rögtön éreztem, hogy ehhez az emberhez közöm van. Egy éven keresztül nézegettem a verseket, míg végül megszületett a versfüzérekből összeálló est.  Természetesen ez az én válogatásom, a teljesség igénye nélkül,de kirajzolódik így is Reményik magányos, tűnődő,szüntelenül önmagát elemző és gyötrő, keresztény szellemiségű férfi- lírája. Gyönyörű versek a természetről, hazaszeretetről, az emberiség iránt érzett örökös aggodalomról és az Isten utáni szüntelen vágyódásról. Csak a szerelmi líra hiányzik, mivel én nő vagyok..2002-ben mutattam be ezt az estet, tehát majdnem 20 éve mondom, templomokban, iskolákban, művelődési és magánházakban és büszke vagyok rá, hogy ebben az örömteli utazásban Csáki András, a legjobb magyar klasszikus gitárművész a társam” (Hűvösvölgyi Ildikó)

 

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!