Program


Cseh Péter Trió feat. Ávéd János: Plains To See – lemezbemutató

Cseh Péter Trió feat. Ávéd János: Plains To See – lemezbemutató

A trió 2022 őszén rögzítette debütáló nagylemezét Plains to See címmel. Az album anyaga az elmúlt két és fél év során fokozatosan állt össze Péter kompozícióiból, így a dalok között sokat játszott és friss darabok is találhatók. A Cseh Péter Trio Ávéd Jánossal kiegészülve az Opus Jazz Clubban mutatja be a lemezt ezen a koncerten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 9. csütörtök, 20:00

Cseh Péter Trió feat. Ávéd János: Plains To See – lemezbemutató

Közreműködik:
Cseh Péter - gitár
Gyányi Marcell - nagybőgő
Richter Ambrus - dob
vendég:
Ávéd János - szaxofon

A Cseh Péter Trio 2019-ben alakult a hazai jazzélet három aktív szereplőjével, akik már a zenekar létrejöttét megelőzően is sok közös szereplést tudhattak magukénak. Közös alkotásuk kiindulópontját Péter kompozíciói adják. Ezek a dalok annak ellenére, hogy többnyire hagyományos formai megoldásokat és hangzásokat használnak, mégsem válnak kiszámíthatóvá vagy közhelyessé. Ehelyett  kontrasztáló – elmélyült és szárnyaló, gyermekded vagy éppen vadul karcoló – hangulatokon keresztül mutatnak be sajátos merítést a modern mainstream jazz tengeréből.

A zenekari hangzás megformálásában minden tag elengedhetetlen szerepet vállal; egymásra hangolódva hangszíngazdag, érzékeny és dinamikus megszólalást képesek elérni. A Cseh Péter Trió zenéjében a nagy elődök közül a ‘70-es és ‘80-as évek fordulóján berobbant nagy gitáros generáció (John Scofield, Pat Metheny, Bill Frisell) és Herbie Hancock, Michael Brecker vagy Brian Blade hatása egyaránt tetten érhető.

A trió 2022 őszén rögzítette debütáló nagylemezét Plains to See címmel. Az album anyaga az elmúlt két és fél év során fokozatosan állt össze Péter kompozícióiból, így a dalok között sokat játszott és friss darabok is találhatók. A sokféle hatásból (például mainstream jazz, rock, kortárs klasszikus és világzene) táplálkozó zenéket a trió zenekari hangzása fogja egységbe. A Cseh Péter Trio Ávéd Jánossal kiegészülve az Opus Jazz Clubban mutatja be a lemezt ezen a koncerten.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!