Program


Csajkovszkij: Diótörő - Óbudai Danubia Zenekar

Csajkovszkij: Diótörő - Óbudai Danubia Zenekar

Kell Csajkovszkijnál több az ünnepre hangolódáshoz?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 5. csütörtök, 19:30

Miután Csajkovszkij Párizsba látogatott, és rátalált a cselesztára, a vadonatúj találmányt titokban csempészte Szentpétervárra, nehogy Rimszkij-Korszakov mutassa be előbb az oroszoknak. A diótörő mégis csak jó fél évszázaddal később, Balachine koreográfiájával lett hatalmas siker és a karácsony kötelező kelléke. Cukorszilva Tündér tánca, a jóságos Diótörő és a gonosz Egérkirály élet-halál harca, és egy kislány, Marika varázslatos álma a hatalmasra növekvő karácsonyfával. Koncertünkön a teljes balettzene elhangzik. Kell Csajkovszkijnál több az ünnepre hangolódáshoz?

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadáson vehetnek részt -a jeggyel rendelkezők-  melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.



Csajkovszkij: A diótörő, op. 71 - teljes balettzene

Közreműködik: Óbudai Danubia zenekar

Vezényel: Halász Péter
Rendező: Óbudai Danubia Zenekar

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!