Program


Csajkovszkij: A pikk dáma - ROH 2018/19

Csajkovszkij: A pikk dáma - ROH 2018/19

Csajkovszkij legambiciózusabb operája életművének legkiemelkedőbb szerzeményeit vonultatja fel, miközben erőteljes tanulmányt ad a megszállottság önpusztító erejéről.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 22. kedd, 19:45


Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból.

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij

Rendező: Stefan Herheim

Karmester: Antonio Pappano

Csajkovszkij felkavaró operájában a megszállottság és a természetfeletti erők is szerepet kapnak, miközben Hermann a szeretett nő és önpusztító szenvedélye között őrlődik. A Puskin novelláján alapuló mű új produkcióként érkezik a Royal Opera House színpadára Amszterdamból, ahol az előadás máris a legjobb kritikát kapta. A cselekmény 1890-ben játszódik, épp abban az évben, amikor a darabot először bemutatták. Csajkovszkij ebbe a műbe beleírta saját történetét, a szereplők az ő elfojtott vágyainak adnak hangot. A főszereplő énekesek, Alekszandrej Antonenko és Eva-Maria Westbroek a Royal Opera kórusát vezetik, a karmester pedig Antonio Pappano, a Royal Opera zenei rendezője. Az előadás egy kreatív művész gyötrelmeit mutatja be a gótikus történetmesélés lebilincselő eszköztárán keresztül.

Hermann: Alekszandrej Antonenko
Jeleckij herceg: Vlagyimir Sztojanov
Grófnő: Felicity Palmer
Liza: Eva-Maria Westbroek


Opera három felvonásban

Előadás hossza: 3 óra 30 perc, két szünettel

Az előadás nyelve: orosz, angol felirattal.

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!