Program


Csajkovszkij: A pikk dáma - ROH 2018/19

Csajkovszkij: A pikk dáma - ROH 2018/19

Csajkovszkij legambiciózusabb operája életművének legkiemelkedőbb szerzeményeit vonultatja fel, miközben erőteljes tanulmányt ad a megszállottság önpusztító erejéről.
 több


Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból.

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij

Rendező: Stefan Herheim

Karmester: Antonio Pappano

Csajkovszkij felkavaró operájában a megszállottság és a természetfeletti erők is szerepet kapnak, miközben Hermann a szeretett nő és önpusztító szenvedélye között őrlődik. A Puskin novelláján alapuló mű új produkcióként érkezik a Royal Opera House színpadára Amszterdamból, ahol az előadás máris a legjobb kritikát kapta. A cselekmény 1890-ben játszódik, épp abban az évben, amikor a darabot először bemutatták. Csajkovszkij ebbe a műbe beleírta saját történetét, a szereplők az ő elfojtott vágyainak adnak hangot. A főszereplő énekesek, Alekszandrej Antonenko és Eva-Maria Westbroek a Royal Opera kórusát vezetik, a karmester pedig Antonio Pappano, a Royal Opera zenei rendezője. Az előadás egy kreatív művész gyötrelmeit mutatja be a gótikus történetmesélés lebilincselő eszköztárán keresztül.

Hermann: Alekszandrej Antonenko
Jeleckij herceg: Vlagyimir Sztojanov
Grófnő: Felicity Palmer
Liza: Eva-Maria Westbroek


Opera három felvonásban

Előadás hossza: 3 óra 30 perc, két szünettel

Az előadás nyelve: orosz, angol felirattal.

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni.

Ajánló


Különleges forgószínpad, extra fények, kivetítők és közel 120 szereplő (színészek, táncosok, Tűzmadarak, a…

A Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila vadonatúj rendezésében mutatja be a jó…

Puccini 1907-es New Yorki-i útja során látta David Belasco darabját, s döntött az…