Program


COPPÉLIA (élő balettközvetítés)

COPPÉLIA (élő balettközvetítés)

A Royal Ballet repertoárjába idén visszatér Coppélia megkapó története szerelemről és árulásról, a Royal Ballet alapítója és a brit balettművészet nagyasszonya, Ninette de Valois magával ragadó koreográfiájával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 10. kedd, 20:15

Cselekmény
A játékkészítő Dr. Coppélius látszólag egy csinos fiatal nőt lát vendégül otthonában. Az erkélyen ülve csendesen olvasgató Coppélia azonnal felkelti Franz és falubeli barátai érdeklődését, ám sehogyan sem tudják felhívni magukra a szépség figyelmét. Franz menyasszonya, Swanilda természetesen nem nézi jó szemmel szerelme lelkesedését, ám az ő oldalát is furdalja a kíváncsiság. Amikor Dr. Coppélius betér a helyi fogadóba, a falubeli fiatalok beosonnak a házába, hogy bemutatkozzanak végre a csendes fiatal nőnek. A házba belépve lenyűgözi őket a rengeteg élethű mechanikus bábu, amiknek egyike maga Coppélia is. A hazatérő Dr. Coppélius mindenkit elzavar otthonából, kivéve Swanildát, aki Coppélia helyére rejtőzik. Amikor Franz megpróbál bemászni az ablakon, Coppélius elkábítja őt és varázslat segítségével próbálja ellopni a férfi életerejét, hogy átadja Coppéliának. Swanilda ügyesen elhiteti a játékkészítővel, hogy a varázslat sikerrel járt. Az elkerülhetetlenül boldog lezárásban Dr. Coppélius megbékél, Swanilda pedig boldogan öleli magához Franzot, miközben a faluban az új harang felavatását ünneplik.

Háttér
Ninette de Valois bájos és derűs produkciója a Royal Ballett egyik nagy klasszikusát hozza vissza a társulat repertoárjába. A történet középpontjában a szerelem, a csínytevés és a mechanikus babák állnak, a rendkívül összetett koreográfia pedig hűen tükrözi a társulat kimagasló technikai tudását és egyúttal komikus vénáját. Delibes ragyogó muzsikája és Osbert Lancaster színpadképe kelti életre a sokszínű szövegkönyvet, az egész család számára tökéletes karácsonyi szórakozást ígérve.

Zene: Léo Delibes
Koreográfus: Ninette de Valois, Lev Ivanov és Enrico Cecchetti nyomán
Díszlet, jelmez: Osbert Lancaster
Karmester: Barry Wordsworth
Főszereplők:
Swanilda – Marianela Nuñez
Franz – Vadim Muntagirov
Dr. Coppélius – Gary Avis

12 éven aluliak számára nem ajánlott
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!