Program


Contempo Eclectic

Contempo Eclectic

A rendkívül sokszínű zenész-egyéniség, a szaxofonon és fuvolán játszó Pozsár Eszter, Contempo néven nemrég új triót alapított Csurkulya József cimbalmossal és Eichinger Tibor gitárossal. A nevével is kortársságát hangsúlyozó együttes bemutatkozó lemeze Appassionato címmel jelent meg tavasszal, melyet március 21-én nagy sikerrel mutattak be az Opus Jazz Clubban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 20. szerda, 20:00

Contempo Eclectic

Közreműködik:

    Pozsár Eszter - fuvolák, szaxofon
    Csurkulya József - cimbalom
    Eichinger Tibor - elektromos és akusztikus gitár
    vendégek:
    Borbély Mihály - szaxofon
    Puskás Levente - szaxofon

A rendkívül sokszínű zenész-egyéniség, a szaxofonon és fuvolán játszó Pozsár Eszter, Contempo néven nemrég új triót alapított Csurkulya József cimbalmossal és Eichinger Tibor gitárossal. A nevével is kortársságát hangsúlyozó együttes bemutatkozó lemeze Appassionato címmel jelent meg tavasszal, melyet március 21-én nagy sikerrel mutattak be az Opus Jazz Clubban. A Contempo sokféle zenei irányzatot ötvöz, ebből a három legnagyobb műfaj a klasszikus, a jazz és a népzene. A Contempo Eclectic koncertek során ennek a három műfajnak két emblematikus szaxofonos képviselője – Borbély Mihály és Puskás Levente – csatlakoznak a Contempo trióhoz, a műfaji jellegzetességek mellett középpontba állítva a fúvóshangszeres zenét, természetesen a trió sajátos hangzásához igazodva.

„Számunkra a kortárs az élő és bennünk zajló jelen, minden, ami hat ránk és amivel mi hatunk a körülöttünk lévőkre. Zenekarról lévén szó, mi zenei eszközöket használunk. A világnak ezen a részén felnőve rengeteg hatás ért bennünket. Európai klasszikus zene, hiszen azt tanulva nőttünk fel, megismerve annak klasszikus irodalmát, népdalok – magyar és balkáni – , jazz és azon belül renget irányzat. Tettünk kitérőt számos más zenei stílusba, és mindez a sok élmény alakított bennünket, formálta zenei stílusunkat, gazdagította eszköztárunkat. Sok kritika éri a kortárs klasszikus zenét, és általában a kortárs művészetet ‘már mindent kitaláltak’, ‘nincs tovább’, ‘megfagyott’. Mi úgy gondoljuk, hogy sokféle út van, ami tovább visz, és mi találtunk egyet, ami számunkra inspiráló és hosszabb távon perspektívát nyit. Egyesítettük mindazt, amit jó szívvel befogadtunk, és nem gondolkodunk stílusokban, skatulyákban… ‘csak’ zenélünk, alkotunk ma, a XXI. században kortárs közönségünknek.” olvashatjuk Pozsár Eszter honlapján vallomását a zenekarról.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!