Program


Compagnie Belova-Iacobelli: Tchaïka

Compagnie Belova-Iacobelli: Tchaïka

A színfalak mögött egy Tchaïka nevű idősödő színésznő azzal küzd, hogy felidézze, miért is van ott. Megérkezik egy fiatal nő, aki eszébe juttatja, hogy este Arkadina szerepét kell eljátszania Csehov A sirály című drámájában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 16. kedd, 21:00

Compagnie Belova-Iacobelli: Tchaïka

Hangvilla 3. emeleti stúdió, 2023. május 16. 21:00

A színfalak mögött egy Tchaïka nevű idősödő színésznő azzal küzd, hogy felidézze, miért is van ott. Megérkezik egy fiatal nő, aki eszébe juttatja, hogy este Arkadina szerepét kell eljátszania Csehov A sirály című drámájában. 

Ez lesz az utolsó szerepe. Ahogy halványulnak az emlékei, és már nem egészen tudja ki is ő és milyen szerepet kell eljátszania, mégis eltökélten igyekszik létrehozni utolsó alakítását. Küszködése és egyre romló állapota közepette a valóság és a fikció határai elmosódnak. Tchaïka próbál a cselekmény irányítója maradni, ám a fiához, Konstantinhoz fűződő viszály, és a szeretője Trigorin folytonos árulása rövidesen visszalöki őt múltjának gödrébe.

Ott kezd el kötődni a fiatal színésznőhöz, aki egykor ő maga volt, amikor egy másik szerepet játszott – Nináét. Kedvenc alakítása a fiatal színésznő karaktere, aki mindig módot talált a túlélésre. Rajta keresztül körvonalazódik egy új Tchaïka alakja: egy harcosé, aki biztosabb lábakon állva új formát ad a színháznak, új teret a játéknak és az életnek.

A sirály szereplőihez hasonlóan Tchaïka is múlt és jelen, csalódás és remény között ingázik – és minden nehézség ellenére képes a túlélésre. 

Ebben az álomszerűen elbeszélt történetben egy színésznő és egy báb kettőse alkotja a belga-chilei Compagnie Belova-Iacobelli első előadását.

Közreműködők:

Rendezők: Natacha Belova és Dorian Chavez

Külső szem: Nicole Mossoux és Tita Iacobelli

Labdaterv: Natacha Belova

Labdakészítő: Nathalie Trouve, Atelier Théâtre de la Cité

Előadó: Dorian Chavez

Forgalmazó: IFO asbl

Koprodukciós partnerek: Biennale Internationale des Arts Vivants Toulouse Occitanie, Théâtre de la Cité, Usine, Arto, Marionnettissimo, Théâtre National de Bruxelles, Festival Namur en mai

Együttműködő partner: achACT – Actions Consommateurs Travailleurs

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!