Program


Collegium Vocale Gent / BTF 2020

Collegium Vocale Gent / BTF 2020

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 4. szombat, 19:30

Bach: Máté-passió, BWV 244

 

Evangélista: Julian Prégardien

Jézus: Thomas E. Bauer

Közreműködik: Dorothee Mields, Grace Davidson, Alex Potter, William Shelton, Reinoud Van Mechelen, Hugo Hymas, Peter Kooij, Tobias Berndt – ének

Vezényel: Philippe Herreweghe

A fél évszázada működő, világhírű belga együttes, a Collegium Vocale Gent és alapító karmestere, Philippe Herreweghe elsősorban a barokk korszak zenéjének előadásáról ismert. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az általuk képviselt hangzásideál alapvető módon határozza meg a mai zenehallgatók régizenéhez fűződő viszonyát. Bach két passiójának előadásaiban sokan a művek ideális megszólalását látják, a Máté-passióból 1985 óta több felvételt is készítettek. Ugyanakkor Herreweghe és együttese nem a jól bevált receptet követve készül az újabb és újabb előadásokra, hanem mindig keresik az új inspirációt, a műben rejlő, kibontható lehetőségeket. A közelmúltban – jelezve az együttes sokoldalúságát és művészi kíváncsiságát – Liszt-, Gesualdo- és Stravinsky-műveket vettek lemezre.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa és a Zeneakadémia szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!