Program


Clayton–Hamilton Jazz Orchestra: Jazz Power & Soul Feat. Radics Gigi, René Marie és Akiko Tsuruga

Clayton–Hamilton Jazz Orchestra: Jazz Power & Soul Feat. Radics Gigi, René Marie és Akiko Tsuruga

Már a közreműködők névsorát olvasva is biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas est elé nézünk. Minden okunk megvan rá, hogy legendásnak nevezzük az 1985-ben alakult Clayton-Hamilton Jazz Orchestrát, amelynek Müpába érkezésére évek óta vártunk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 11. péntek, 20:00

Valójában a koncertprogram adja az igazi különlegességet, hiszen új, erre a turnéra írt szerzemények kerülnek terítékre, a három kivételes vendéggel együtt pedig csak ezen az estén lesznek hallhatók.
Nincs a jazz világában még egy nagyzenekar, amelynek évtizedeken át három vezetője lett volna. Ennek a 19 tagú együttesnek John Clayton nagybőgős, zeneszerző, Jeff Hamilton dobos, valamint 2020-ban bekövetkezett haláláig Jeff Clayton szaxofonos egyaránt meghatározta művészi irányvonalát. Hamilton rendszeresen dolgozott Oscar Petersonnal és Ray Brownnal, John Clayton pedig Count Basie zenekarát erősítette, valamint neki köszönhetők a big band sokszínű és csupa meglepetéssel szolgáló hangszerelései.
És mit keres mindjárt három hölgy a vendégek sorában? A japán orgonista, Akiko Tsuruga játéka maga ad választ arra, hogyan tud párbeszédbe elegyedni ez az eleve egy zenekarral felérő instrumentum egy big banddel. René Marie mindig ellentmondásos személyiség volt, aki a nők jogainak tiszteletben tartásáért harcolt, sokszor kegyetlenül szókimondó módon. Művészetében azonban az öröm hangja éppúgy megfér a keserűségé mellett, mint az elmélkedésé mellett a pajkosságé. A Müpa közönsége számára külön izgalmakat rejt Radics Gigi, a hazai pop- és souldíva fellépése, akit kifejezetten erre az estre invitál a színpadra a CHJO. Így találkoznak és fonódnak egybe a maszkulin és feminin erővonalak, erőteljes, mégis lélekkel teli hangzatokat alkotva.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Ajánlatunk


Név: Edda koncert – Agárdi Popstrand Dátum: 2022.07.02. Koncertkezdés: 20:00 Pataky Művek, 21:00 Edda Művek Kapunyitás: 17:30 A koncertjegy egyszeri belépésre jogosít. Online kedvezmény: 500 Ft. Vihar esetén későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Kreatív, látványos és élvezetes interaktív kiállítás gyerekeknek és családoknak Budapest szívében, a Király utcában!

A Rajna kincse bevezetés a történetfolyamatba, az alapkonfliktus megjelenítése. Megtapasztaljuk az ősállapot békéjét, és szemünk előtt követik el az ősbűnt, mely elindítja a pusztuláshoz vezető eseményláncolatot.

Ajánló


A Fesztiválzenekar gyerekeknek szóló programsorozata közel negyedszázada ad minőségi klasszikus zenei élményt a legkisebbeknek. Az együttes próbaterme nemcsak a műsorra…

Hollywood az Álomgyár, a filmek otthona. A TRAUMLIVE „a mozi szimfóniája”, egy koncert, amelyet a filmek csodálatos zenéinek szentelünk. Egy…

A 90 perces élőkoncert alatt együtt visszarepülhetünk a 80-as évekbe és megannyi elfeledett emléket idézhetünk fel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!