Program


Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo
2

Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo

A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. A sorozatot időről időre intermezzók szakítják meg, olyan művekkel, melyek nem kötődnek egy konkrét hangmagassághoz, illetve nem is vonósnégyesre készültek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 26. szombat, 18:00

Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo

Műsor:
Bartók Béla: 3. vonósnégyes
Seiber Mátyás: 3. vonósnégyes („Quartetto lirico”)
Vidovszky László: Reverb

Közreműködik:
Classicus Quartet:
Rácz József – hegedű
Baksai Réka – hegedű
Tornyai Péter – brácsa
Zétényi Tamás – cselló
Közreműködik:
Borbély László – zongora

Bevezetőt mond Molnár Szabolcs zenetörténész

A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. A sorozatot időről időre intermezzók szakítják meg, olyan művekkel, melyek nem kötődnek egy konkrét hangmagassághoz, illetve nem is vonósnégyesre készültek. A következő koncerten Vidovszky László Liszt Ferenc születésének bicentenáriumára (2011) írt zongorás kvintettjében Borbély László csatlakozik az együtteshez. Igazi ritkaságként szólal meg a Kodály-tanítvány Seiber Mátyás 3. vonósnégyese (1951), mely nem sokkal a szerző korai halála után, az Amadeus Kvartett előadásában, 1961-ben hangzott el első, és talán utolsó ízben budapesti koncertteremben. A darab Seiber komplex, a népzene, a jazz, a második bécsi iskola és a bartóki hatást integráló stílusának különösen izgalmas megnyilatkozása, a szerzőt a korabeli kritika a nagy elődök méltó örökösének nevezte.

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!