Program


Chopini hangok ölelésében...
2

Chopini hangok ölelésében...

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson.  több

Chopini hangok ölelésében...

MŰSOR

Frédéric Chopin: Asz-dúr ballada op.47.
Frédéric Chopin: C-dúr és F-dúr etűdök op.10. no.7-8.
Johann Sebastian Bach: G-dúr prelúdium és fuga BWV860
Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr szonáta K.311
Frédéric Chopin: H-dúr noktürn op.9. no.3.
Frédéric Chopin: h-moll és a-moll etűdök op.25. no.10-11.

szünet

Frédéric Chopin: f-moll ballada op.52.
Frédéric Chopin: c-moll noktürn op.48. no.1.
Liszt Ferenc: Spanyol rapszódia S.254. R.90.
Liszt Ferenc Szerelmi álmok – Notturno no.3.
Frédéric Chopin: b-moll scherzo op.31.

 

VIDA MÓNIKA RUTH

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona -és kamarazene versenyeknek. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért.
2019 őszén Balázs János és Falvai Katalin útmutatásával megkezdte zongora előadóművész mesterképzését is a Zeneakadémia Hallgatójaként, első nagy Hangversenysorozata, a “Sem emlék, sem varázslat” is szintén 2019 szeptemberében vette kezdetét.

Ajánló


Fekete-fehér látványvilággal, zenével, de prózai szöveg és dal nélkül, különlegesen izgalmas, a némafilmek…