Program


Chick Corea: Concerto for Trio – Premier

Chick Corea: Concerto for Trio – Premier

Chick Corea 2021. február 9-én eltávozott az élők sorából, felmérhetetlen űrt hagyva maga után. Ám ránk hagyott egy művet, amelyet a 15 éves Müpa felkérésére komponált. Ő maga már nem tudta bemutatni nekünk, de odafentről biztosan örül, hogy amikor a Müpa 15+2 éves lesz, barátai és pártfogoltjai szólaltatják majd meg a Concerto for Triót a világon először.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 14. hétfő, 20:00

Avatottabb ritmusszekció aligha érkezhetne erre az alkalomra, a zongoránál pedig egy magyar művész is helyet kap.

Chick Corea 2021 novemberében negyedszerre érkezett volna a Müpába, hogy bemutassa magyar rajongóinak a Müpa számára írt háromtételes művét. A bemutatóra már nem kerülhetett sor. Nem volt azonban kérdéses sem a művész özvegye és menedzsmentje, sem a Müpa részéről: az előadásnak létre kell jönnie, hogy méltó keretek közt szólalhasson meg a Concerto, valamint más, Chick Corea munkásságát felidéző darabok. Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a bőgőnél John Patituccit, a dobok mögött pedig Dave Wecklt láthatjuk viszont. A három fiatal zongorista közreműködése pedig nemcsak zenei kuriózum lesz, általuk a jövő zenéjét hallhatjuk, és megbizonyosodhatunk róla, hogy Chick öröksége jó kezekben van. Szabó Dániel, a rangidős pianista itthon és az Egyesült Államokban is elismert előadó, zeneszerző, tanár, a UCLA professzora, akinek Chick mellett Vince Mendoza, Peter Erskine és Bruce Broughton egyengette pályáját. Beka Gochiashvili 1996-ban született Grúziában, és 2017-ben hallhatta őt a Müpa közönsége Stanley Clarke zenekarában. Az izraeli Gadi Lehavi egyidős Gochiashvilivel, mindketten csodagyerekként kezdték pályájukat, és már tizenhét éves korukban felléptek Coreával és ünnepelt zenésztársaival a New York-i Allen Roomban.

Ajánlatunk


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!