Program


Carmina Burana / West Side Story - szvit

Carmina Burana / West Side Story - szvit

2021. augusztus 21. (szombat), 20.00
Fesztiválkatlan Nagyszínpad

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 20:00

Carmina Burana / West Side Story – szvit

2021. augusztus 21. (szombat), 20.00, Tokaj Fesztiválkatlan

 

Vidám, közismert dallamok töltik meg idén nyáron a Fesztiválkatlant – a BDZ a felszabadultság érzését hozza el önöknek augusztus 21-én, Tokajban. A műsorösszeállítás során arra törekedtünk, hogy egy kicsit elfeledtessük a közönséggel – és magunkkal is – a mögöttünk álló nehéz hónapokat, és ehhez két közismert darabot hívtunk segítségül.

West Side Storytnem kell bemutatni senkinek: A musical az 1950-es években, New Yorkban játszódik az Upper West Sideon. A történet Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája nyomán született: a középpontban két rivalizáló család áll, s két utcai, tinédzserekből álló bandát ismerhetünk meg, különböző etnikai háttérrel.

A musical zenéjétLeonard Bernstein szerezte. A szimfonikus táncok a West Side Storyból virtuóz zenekari mű, méltán népszerű repertoárdarabja a szimfonikus zenekaroknak. A szvit zenéjében az eredeti mű összes zenei rétege megtalálható a cool jazztől latin-amerikai társastáncokon át egészen a szinte Stravinskyra emlékeztető klasszikus zenéig. 

Carmina Buranáta kórusirodalom legnépszerűbb alkotásai között tartják számon, nem véletlenül: Dallamai a szívig hatolnak, a múlt álmába repítenek. Időtlen zene, amely megragadja a változó világot.Orffzenéjének legjellemzőbb sajátossága a primitív dallamkészlet, az erőteljes dinamika és a motívumok mágikus ismétlődése – ezek pedig az ősi törzsi énekek dobbal kísért lüktetését, kábító varázsát, ösztönös és erotikus szenvedélyét idézik. A Carmina Buranának nincs története, a világot mozgató erőt, az életörömöt állítja a középpontba. A mű a szerelemről, a kikeletről, az ifjúságról, a természet megújulásának élményéről szól. Ezen az estén látványos vizuális effektekkel kiegészülve élvezheti a közönség ezt a népszerű darabot.

 

Rácz Rita– szoprán

Megyesi Schwartz Lúcia– mezzoszoprán

Szerekován János– tenor

Haja Zsolt– bariton

Budafoki Dohnányi Zenekar

Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)

 

Vezényel: Hollerung Gábor

 

Bernstein:West Side Story-szvit

Orff:Carmina Burana

 

(A 30. Zempléni Fesztivál és a Broadway Event közös szervezésében.)

 

*Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

*Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!