Program


Carmina Burana-Pécsi Balett(+14 )

Carmina Burana-Pécsi Balett(+14 )

A Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis csodás kihívás egy koreográfusi pályán, mely előbb-utóbb bevonzza az alkotót. Orff kompozíciója egy magasabb régióba emeli a középkori diákdalokat.

 több

Pécsi Balett: Carmina Burana
balett egy részben
Az előadás időtartama: 70 perc

Az előadást 14  éven felülieknek ajánljuk.

A Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis csodás kihívás egy koreográfusi pályán, mely előbb-utóbb bevonzza az alkotót. Orff kompozíciója egy magasabb régióba emeli a középkori diákdalokat. A zene magasztossága ihletet ad egy koreográfusi vallomásra.  Az alkotó motiváló ereje az önsorsrontó és elgépiesedett világunk miatt érzett aggodalma az emberiségért, az emberségünkért, az erkölcsi megmaradásunkért, a lelki üdvünkért. Egyben az élet szentségét ünnepli, megcsillantva a reményt egy jobb jövőre.
Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát. Vincze munkáit mindig a társulat inspirálja, rendszerint a karakterekből indul ki. A Pécsi Balett táncművészeinek karakterábrázoló képessége és előadóművészi tehetsége teszi egyedivé és sajátossá a társulat minden produkcióját. Ez a siker kulcsa, melynek eredményeként Vincze koreográfiáit folyamatos telt házakkal játsszák a Pécsi Nemzeti Színházban és a Nemzeti Táncszínház által szervezett budapesti helyszíneken, országszerte és külföldön egyaránt.

Zeneszerző: Carl Orff
Dramaturg: Vincze Balázs, Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész
Díszlettervező: Erdős Júlia Luca
Jelmeztervező: Fekete Katalin
Vetítéstervező: Pázmány Virág
A koreográfus asszisztense: Kovács Zsuzsanna, Vincze Brigitta
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas

Táncolják:
Idegen: Koncz Péter
Anya: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Remény: Matola Dávid
Lány: Karin Iwata / Frank Edina

Valamint:  Bozsányi Liliána, Kis Jana Luca, Kócsy Mónika, Nagy Írisz Harangozó-díjas, Rónaki Nina,
Szécsi Theodóra, Balogh Csongor, Erdélyi Zsombor, Molnár Zsolt Harangozó-díjas, José Blasco Pastor, Rayco Lecuona Suárez, Szabó Márton, Szendrői Bence, Varga Máté

A Carmina Burana a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg. A Pécsi Balett előadásainak forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Ajánló


Florian Zeller: Az apa Rendező: Valló Péter keserves bohózat

A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operett irodalom azon ritka darabjai közé tartozik,…