Program


Bűvös virág - Madách 200
10

Bűvös virág - Madách 200

Frigyesi András:
BŰVÖS VIRÁG (MADÁCH 200)
szenvedély egy felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 4. csütörtök, 19:00

A halálos ágyán fekvő Madách Imre felbukkanó vízióiból építkező egyfelvonásos színmű az író hármas szenvedélyét mutatja be: az istenkeresést, a hitre való vágyódást, a szerelemre történő áhítozást és a hazaszeretet megélését. Mindhárom témakörben különleges sorsot élt át a darab 200 évvel ezelőtt született hőse.

Madách édesanyja, Majthényi Anna korán megözvegyült, és ez fölerősítette markáns öntudatosságát, ellentmondást nem tűrő, meggyőződéses magabiztosságát. Az anya kizárólagosságra törekvő szeretete és az apai példa kényszerű hiánya Madách számára megnehezítette a felszabadult szerelem és az azon alapuló házasélet lehetőségét. Feleségül vette Fráter Erzsébetet, aki mindig saját örömét kereső, táncolni, lovagolni vágyó, zabolátlan, szenvedélyes, hol mosolygó, hol szomorú, csapongó egyéniség volt. Az anya és menye között folyamatosan feszült maradt a viszony.

A Madách-házaspár csupán hét éven át élt boldogan. A család nyugalmát végérvényesen felborította Madách 1858. augusztusi letartóztatása, az egy évnyi vizsgálati fogság következményei végképp tönkretették magánéletét. A válás rendkívül megviselte, a munkába menekült.

Küzdelmeibe, szenvedélyes kapcsolatainak sokszínűségébe enged bepillantást a Bűvös virág – tisztelegve a 200 éve született Madách előtt.

fotós: Gál Gábor

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!