Program


Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 2022 - DAVID RUSSELL (Anglia) szólókoncertje

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 2022 - DAVID RUSSELL (Anglia) szólókoncertje

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 2022 november 4-5-6.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 6. vasárnap, 19:30

DAVID RUSSELL (Anglia) szólókoncertje

David Russel a londoni királyi Zeneakadémia tanára, világhírű gitárművész lesz a fesztivál egyik vendége, aki 2019-ben nagy sikerrel adott koncertet a fesztiválon. Számos elismerése és díja közül kiemelésre méltó a Grammy-díj, amit, mint legjobb klasszikuszenei szólista kapott Aire Latino című lemezével. Russell számos egyetem díszdoktora, 2018-ban pedig ünnepélyes keretek között bekerült az Amerikai Gitár Alapítvány (Guitar Foundation of Amerika) hírességek csarnokába. Egy legenda érkezik Magyarországra!

David Russell
GRAMMY-díjas gitárművész.

- David Russell AIRE LATINO című lemeze Grammy-díjas a legjobb klasszikuszenei szólista kategóriában (2005).
- Az arizonai Tucson Egyetem zenei díszdoktora (2014)
- 2018-tól a „Hírességek Csarnokának” tagja az Amerikai Gitár Alapítványnál (GFA).

A gitárművész világszerte híres egyedülálló zenei tehetségéről és inspiráló művészetéről – egyaránt dicséri őt a közönsége és a kritikusok. A londoni királyi Zeneakadémia munkatársa, 1997-től.

Tanulmányai alatt a Királyi Akadémián kétszer is megnyerte a Julian Bream-díjat, majd számos másik nemzetközi díjat is nyert, többek között az Andrés Segovia versenyt, a José Ramírez Versenyt és a tekintélyes Francisco Tárrega Versenyt is.

Idejének nagy részét világkörüli turnékkal tölti, és rendszeresen fellép York, London, Tokió, Los Angeles, Madrid, Torontó vagy Róma híres koncerttermeiben. Közönsége csodálja zenei zsenialitását és magával ragadó színpadi jelenlétét.

2003 májusában Es Migjorn díszpolgárává avatták, a Minorca-i faluban, ahol felnőtt, később a településen egy utcát is elneveztek róla (Avinguda David Russell). Ugyanebben az évben a Balearics Konzervatórium becsületrendet adományozott neki. 2005 májusában a vigói konzervatórium róla nevezte el új koncerttermét (Auditorio David Russell), Aire Latino című lemeze pedig Grammy-díjat nyert a legjobb klasszikuszenei szólista kategóriában. Lakóhelyén, a spanyol Nigránban ezüst medállal tüntették ki. Spanyolország legrégebbi gitáregyesülete, az Amigos de la Guitarra 2009-ben tiszteletbeli taggá avatta. 2014-ben tiszteletbeli zenei doktori címet kapott tucsoni Arizonai Egyetemtől, 2018-ban pedig ünnepélyes keretek között bekerült az Amerikai Gitár Alapítvány (Guitar Foundation of Amerika) hírességek csarnokába.

Termékeny stúdiómunkáinak eredménye egy 17 CD-ből álló gyűjtemény, amely a Telarc International gondozásában jelent meg.

A New York Times így nyilatkozott a koncertjéről: „... Mr. Russell bebizonyította tehetségét, úgy, hogy sohasem helyezte az erőfitogtatást a zenei értékek elé. Minden hallgatónak nyilvánvalóvá vált a koncerten, hogy Mr. Russell egy különleges tehetség”. Miután Andrés Segovia Londonban hallotta játszani, azt írta neki: „Fogadd gratulációmat zenei kifejezőkészségedért és gitártechnikádért.”

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!