Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Szerelem és Ördög

Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Szerelem és Ördög

fekete-fehér amerikai dráma, némafilm, 70 perc, 1929
angol inzert, magyar felirat

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 18. vasárnap, 14:00

Rendező: Alexander Korda

Forgatókönyvíró: Walter Anthony, Paul Perez
Operatőr: Lee Garmes
Szereplők: Milton Sills, María Corda, Ben Bard

 

Nyitott archívumok / Eye

A brit Lord Dryan feleségül veszi Giovannát, a gyönyörű és híres olasz operaénekesnőt, és magával viszi Angliába. Giovanna őszintén szerelmes Dryanba, de a nyirkos angol klíma miatt depresszióba esik, és egyre jobban vágyódik a napfény és a csillogó élet után. Ráveszi Dryant, hogy térjenek vissza Velencébe. Egykori színészkollégája, Barotti, egyik éjszaka Giovanna tudta nélkül bejut a nő szobájába. Dryan együtt találja őket, és rálő Barottira, a hűtlennek vélt asszony pedig eltűnik. A Szerelem és ördög Korda Sándor rövid hollywoodi korszaka alatt készült, és több szempontból is egy periódus lezárulását jelzi: ez volt az utolsó némafilmje, és utolsó együttműködése az első feleségével, Maria Cordával. A film káprázatos jelmezei és díszletei, az amerikai stúdióban felépített olasz város, már Korda későbbi hangosfilmjeinek mesés világát idézik.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

 

Ajánlatunk


Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem a „józan ész” hoz létre, de ami nélkül az életnek semmi értelme?

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

Ajánló


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!