Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Romy, egy szabad nő

Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Romy, egy szabad nő

színes francia dokumentumfilm, 91 perc, 2022
francia nyelven magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 17. szombat, 18:00

Rendező: Lucie Cariès

Forgatókönyvíró: Lucie Cariès, Clémentine Deroudille
Szereplő: Romy Schneider

Budapest, Bécs, Hollywood / Csillagok, ragyogjatok!

Romy Schneider nem egy a sok szép színésznő közül. A Romy, egy szabad nő című dokumentumfilmben is látszik, hogy dohányozni sem úgy dohányzik, ahogy mások: kéztartásáról, a minden mozdulatából áradó eleganciáról egy mai néző sem tudja levenni a szemét. Rá igazán igaz volt, hogy elhomályosított mindenkit, aki körülötte állt. Ennek a nagyszerű színésznőnek a tragédiája is megjelenik Lucie Cariès dokumentumfilmjében – amely olyan ritkán látott filmekből is felhasznál részleteket, mint a Cesar és Rosalie –, ahogy az is, hogy minden tragédia és sorscsapás ellenére, Romy megőrizte azt, élete végéig, ami őt Romyvá, az európai mozi nagyasszonyává tette. Csodálatosan emberi az a pillanat, amikor Zulawski filmjében könnyes szemmel megállítja az őt fényképezőt, hogy most már elég, ne készítsen róla több képet. Romy szabad nő volt. Megbéklyózhatatlan. Független. Ahogy többször is elmondja: nem a múltban, hanem mindig a pillanatban, a jelenben élt.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!