Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Bolondok hajója

Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Bolondok hajója

fekete-fehér amerikai dráma, 149 perc, 1965
angol, német és spanyol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 17. szombat, 16:30

Rendező: Stanley Kramer

Forgatókönyvíró: Abby Mann, Katherine Anne Porter
Operatőr: Ernest Laszlo
Zene: Ernest Gold
Szereplők: Vivien Leigh, Simone Signoret, José Ferrer, Lee Marvin, Oskar Werner, George Segal, Charles Korvin

 

Budapest, Bécs, Hollywood / Oskar Werner 100

1933-ban egy nagy tengerjáró hajó indul Veracruzból Bremerhavenbe. A fedélzeten különböző nemzetiségű, szociális helyzetű és személyiségű utasok gyűlnek össze, akik az idegenek közti különös otthonossággal kezdenek mesélni egymásnak az életükről. A társadalmi, ideológiai és temperamentumbeli eltérések mentén ellentétek lángolnak fel és meghitt kapcsolatok születnek, amíg a hajó lassan csordogál úticélja felé a II. világháború előszelében. Oskar Werner egyik legerősebb alakítását nyújtja a filmben a halálos betegséggel küzdő orvos szerepében. Magyar vonatkozásban fontos, hogy Ernest Laszlo operatőr ezért a filmért kapott Oscar-díjat, de a stáblistán feltűnik Charles Korvin és ifjabb Beregi Oszkár neve is.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!