Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Az éjszakában

Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Az éjszakában

fekete-fehér amerikai romantikus vígjáték, 75 perc, 1939
némafilm francia inzertekkel, magyar felirat

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 14. szerda, 20:30

Rendező: Charles Vanel

Forgatókönyvíró: Charles Vanel
Operatőr: Georges Asselin, Marc Bujard
Szereplők: Charles Vanel, Sandra Milovanoff

 

Nyitott archívumok /Filmkoncertek


Élőben zenél: Szabó Ádám

Az ifjú pár pompás esküvőjén a mulatozást a kőbányában folytatják, mivel az újdonsült férj bányász. Egy váratlan robbanás következtében azonban a férj arca csúnyán megsérül. Rémisztően eltorzult vonásait örökre maszk mögé rejti, szép felesége pedig apránként elhidegül tőle, és más férfi karjában keresi a szerelmet. Egyik este a szerető tréfából maszkban jelenik meg a légyotton, s pont ekkor lepi meg őket a féltékeny férj. A két megkülönböztethetetlen maszkos férfi dühödt párbajban csap össze. A színészként ismertté vált Charles Vanel filmjében, amely az egyik utolsó francia némafilm volt, különös módon keveredik az innovatív montázstechnika, a dokumentarista hitelesség és a horrorba hajló atmoszféra.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

Ajánló


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!