Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Angyal harsonával

Budapesti Klasszikus Film Maraton 2022: Angyal harsonával

fekete-fehér osztrák filmdráma, 138 perc, 1948
német nyelven magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 17. szombat, 15:15

Rendező: Karl Hartl

Forgatókönyvíró: Karl Hartl, Franz Tassié
Operatőr: Günther Anders
Zene: Willy Schmidt-Genther, José Padilla
Szereplők: Paula Wessely, Helene Thimig, Hedwig Bleibtreu, Alma Seidler, Maria Schell

 

Nyitott archívumok /Filmkoncertek

A harsonát fújó angyal a bécsi Alt ház kapubejáróját ékesíti. Ha Bécs, akkor természetesen zene: a ház nagyszalonját Mozartról nevezték el, a harsonás angyalos házat átjárja, hogy a ház zenerajongó, hangszerkészítő családé. Az Alt cég fennállásnak 150. évfordulóját az első világháború háború kitörése előtt nagyszerű zongorakoncerttel ünneplik meg. Ugyanakkor ebben az egy emberöltőnyi időt átölelő filmben a drámai nagyjelenetek, mint például a történet középpontjában álló asszony Henrietta szerelmi búcsújának kísérőzenéje: cigányzene. E családregénynek is felfogható nagyszabású mű visszahozza azt a sohasem létezett világot, amit Krúdy álmodott meg a legszebben, a ködös hajnalok, a párbajok, hősi jellemek, havas éjszakák, újévi ünnepségek, a filmben meg is jelenő "Ferenc Jóska" korát, az aranykort. De nem áll meg itt: a család – Ernst Lothar jegyezte - története a második világháborúra már nem a jó és rossz fivér története, a személyes hibáké, hanem a történelmi traumáké. Az Alt-ház tündöklése és bukása egy város, Bécs krónikája is.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família minden tagjának.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!