Program


Budapest Jazz Orchestra: Queen - Real JAZZ

Budapest Jazz Orchestra: Queen - Real JAZZ

A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint Wolf Katit, Csordás Leventét és Kocsis Tibort.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 29. péntek, 20:00

A Budapest Jazz Orchestra bemutatja: QUEEN – Real JAZZ, főhajtás a Queen életműve előtt
Nem kevesebbre vállalkozott Magyarország első számú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra, mint hogy valószínűleg egyedüliként a világon megpróbálja a legendás Queen együttes dalait jazzes köntösbe öltöztetni.

Az elsőre szokatlan vagy akár meghökkentő ötlet Madai Zsolt jazzdobos évek óta dédelgetett álma volt. Mikor Kollmann Gábor, a BJO művészeti igazgatója is fantáziát látott a különleges lehetőségben, megkezdődtek a nagyszabású projekt előkészítő munkálatai. A Queen életművét hallgatva és a dalok között válogatva egyértelművé vált, hogy a Queen nem "csupán" egy rockzenekar volt, hanem négy különböző műfajt szerető zeneszerző olyan alkotóműhelye, mely a nagy ívű kompozíciók és briliáns hangszerelési megoldások révén mind a klasszikus, mind a jazz-zenét kedvelők táborát meghódította.

Az estén felhangoznak a Queen megkerülhetetlen slágerei – természetesen egyedi hangszerelésben –, de olyan kevésbé ismert dalok is helyet kaptak a műsorban, melyek hallatán a közönség vélhetően el sem fogja hinni, hogy ezek ugyanannak az együttesnek az alkotásai. A jazz szereti az erős dallamokat, hiszen egy adott (akár már ismert) dallam variálása, újragondolása az alapja az egyéni improvizációknak. A Queen együttes sikerében hatalmas szerepe volt Freddie Mercury zenei zsenijének, aki egyszerre volt zeneszerző, hangszeres, énekes és felülmúlhatatlan előadó. Ebben a projektben három énekes szólista fogja őt megidézni. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, amely bebizonyítja, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatók úgy, hogy egy új minőség szülessen. Ezt bizonyítja a projekt iránti komoly nemzetközi érdeklődés is.

A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint Wolf Katit, Csordás Leventét és Kocsis Tibort.

A dalokat hangszerelte: Hárs Viktor és Zakar Zoltán
Műsoridő: 90 perc

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!