Program


Budapest Jazz Orchestra: Queen - Real JAZZ

Budapest Jazz Orchestra: Queen - Real JAZZ

A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint Wolf Katit, Csordás Leventét és Kocsis Tibort.
 több

A Budapest Jazz Orchestra bemutatja: QUEEN – Real JAZZ, főhajtás a Queen életműve előtt
Nem kevesebbre vállalkozott Magyarország első számú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra, mint hogy valószínűleg egyedüliként a világon megpróbálja a legendás Queen együttes dalait jazzes köntösbe öltöztetni.

Az elsőre szokatlan vagy akár meghökkentő ötlet Madai Zsolt jazzdobos évek óta dédelgetett álma volt. Mikor Kollmann Gábor, a BJO művészeti igazgatója is fantáziát látott a különleges lehetőségben, megkezdődtek a nagyszabású projekt előkészítő munkálatai. A Queen életművét hallgatva és a dalok között válogatva egyértelművé vált, hogy a Queen nem "csupán" egy rockzenekar volt, hanem négy különböző műfajt szerető zeneszerző olyan alkotóműhelye, mely a nagy ívű kompozíciók és briliáns hangszerelési megoldások révén mind a klasszikus, mind a jazz-zenét kedvelők táborát meghódította.

Az estén felhangoznak a Queen megkerülhetetlen slágerei – természetesen egyedi hangszerelésben –, de olyan kevésbé ismert dalok is helyet kaptak a műsorban, melyek hallatán a közönség vélhetően el sem fogja hinni, hogy ezek ugyanannak az együttesnek az alkotásai. A jazz szereti az erős dallamokat, hiszen egy adott (akár már ismert) dallam variálása, újragondolása az alapja az egyéni improvizációknak. A Queen együttes sikerében hatalmas szerepe volt Freddie Mercury zenei zsenijének, aki egyszerre volt zeneszerző, hangszeres, énekes és felülmúlhatatlan előadó. Ebben a projektben három énekes szólista fogja őt megidézni. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, amely bebizonyítja, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatók úgy, hogy egy új minőség szülessen. Ezt bizonyítja a projekt iránti komoly nemzetközi érdeklődés is.

A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint Wolf Katit, Csordás Leventét és Kocsis Tibort.

A dalokat hangszerelte: Hárs Viktor és Zakar Zoltán
Műsoridő: 90 perc