Program


Britannia gyógyintézet (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Britannia gyógyintézet (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

A Britannia gyógyintézet a Mick Travis-trilógia (If…, O Lucky Man!) lezárása, bár itt már a Mick Travis karakter csak egyik, bár igen fontos eleme ennek a több nézőpontú történetnek. Lindsay Anderson filmje egyetlen nap története. Igaz, ez nem akármilyen nap a kórházban....

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 6. hétfő, 19:00

Britannia gyógyintézet (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

A Britannia gyógyintézet a Mick Travis-trilógia (If…, O Lucky Man!) lezárása, bár itt már a Mick Travis karakter csak egyik, bár igen fontos eleme ennek a több nézőpontú történetnek. Lindsay Anderson filmje egyetlen nap története. Igaz, ez nem akármilyen nap a kórházban, ahol maga a királynő avatja fel az új szárnyat, a kórházi személyzet sztrájkol, a kapun kívül - legalább is eleinte a kapun kívül - pedig baloldali tüntetők demonstrálnak. Mindeközben A szerencse fiában megismert Millar professzor világra szóló bejelentésre készül…Őrület.

Őrület, de van benne rendszer. És néha úgy érezzük, hogy ez a gyilkos szatíra előre vetíti a 2010-es évek második felét: a mindent elborító populista szólamokat, az ürességtől kongó mondatokat a világ állapotáról, a társadalmi igazságosságról és igazságtalanságról, az egyéni érdekekre széthulló közösséget... És prof. Millar, a sztártudós sem tűnik olyan nagyon távolinak, noha nem nehéz benne felfedezni Frankenstein doktort. Millar a tudományos-technológiai progresszió heves hirdetője, aki előbb vág, és utána sem gondolkodik el azon, miként változhat meg a világ teremtménye által. Szóval a Britannia gyógyintézet elég beteg. És olykor inkább emlékeztet bolondokházára. Vagy még arra sem. Mert a királyi fenség látogatásának előkészületei, a látszatgyártás, az önmagát munkásosztálynak tekintő sokaság rebelliója és a média kukucskálása közepette ebben az ispotályban valahogy mindenki megfeledkezik a betegekről. Na, ennyit a gyógyulás esélyeiről…

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!