Program


Botanikai illusztrációk workshop - Japán cseresznyevirág

Botanikai illusztrációk workshop - Japán cseresznyevirág

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén folytatódik februárban. A foglalkozás témája a cseresznyevirágzás lesz. Japánban a szakura, a cseresznyevirágzás az újjászületés és az elmúlás ünnepe, kiemelt esemény, amely jellemzően március végén kezdődik.

Aktuális előadások



 A workshopon bepillantás nyernek a résztvevők a keleti növényábrázolás sajátosságaiba, majd kalligrafikus filctollal és gouache-sal a japán tusrajzok ihlette virágzó cseresznyefa ágat készítenek.

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely egykor a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A rajzok a tudományt szolgálták, de ma már esztétikai értéket is képviselnek. A foglalkozások rövid bevezetővel kezdődnek, amelyben az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövényekről, virágokról és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, gyógyításban betöltött szerepéről esik szó.

Majd a résztvevők a legendák nyomába erednek: kiderítik, hogy a gazdagon illusztrált 15. századi Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták-e, vagy esetleg Leonardo egyik korai műve? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat volt? Utánajárnak a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak és a hazai füvészkertekben is kalandoznak. Ezután megrajzolják, megfestik egy gyógynövény vagy virág képét. A szükséges kellékeket - merített papírt, kartont, tűfilcet, ceruzát, akvarellfestéket, ecsetet - biztosítják számukra.

A workshopon elkészített alkotások hazavihetők.

Időtartam: 90 perc (30 perc bevezető és 60 perc alkotás)

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

 

Ajánló


Ismerd meg velünk a budavári zsidóság közel 800 éves történetének eseményeit és helyszíneit!

Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!