Program


Bolsoj Balett 2019/2020 - Prokofjev: Rómeó és Júlia

Bolsoj Balett 2019/2020 - Prokofjev: Rómeó és Júlia

Bolsoj Balett 2019/2020 - Szergej Prokofjev: Rómeó és Júlia
Bolshoi Ballet 2019/2020 - Sergei Prokofiev: Romeo and Juliet
A moszkvai Bolsoj Balett előadása felvételről, 185 perc, 2019

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 29. vasárnap, 17:00

Rendező: Bolsoj Balett

Zeneszerző: Szergej Prokofjev
Koreográfus: Alekszej Ratmanszkij
Libretto: Adrian Pjotrovszkij, Szergej Radlov, Szergej Prokofjev William Shakespeare azonos című drámája nyomán
Látványtervező: Richard Hudson
Fény tervező: Jennifer Tipton
Koreográfus asszisztens: Greta Hodgkinson, Alekszandr Antonijevics

Szereposztás:
Jekatyerina Kriszanova (Júlia)
Vladiszlav Lantratov (Rómeó)
Igor Cvirko (Mercutio)
Dmitrij Dorohov (Benvolio)
Vitalij Biktimirov (Tibalt)

Jurij Grigorovics korábbi színpadra állítását felváltva, a 2017-18-as évadban Alekszej Ratmanszkij koreográfiájában kezdte játszani a Bolsoj a Rómeó és Júliát. Ratmanszkij 2004-2008 közötti a moszkvai társulat művészeti igazgatója volt, majd váratlanul távozott a színháztól. 2018-ban vendégként tért vissza, hogy színpadra vigye az általa elképzelt Rómeó és Júliát, amelyet 2011-ben a Kanadai Nemzeti Balettel már bemutatott. Drámai erővel és frissességgel töltötte meg a klasszikus Shakespeare-darabot, nagyobb hangsúlyt fektetve a fiatal szerelmesek vonzerejére. Koreográfiája valódi szenvedéllyel eleveníti fel a világirodalom leghíresebb szerencsétlen szerelmeseinek történetét.

2018 januárjában világszerte élő közvetítésben láthatták az új rendezést Jekatyerina Kriszanovával és Vladiszlav Lantratovval a címszerepben, most ugyanezt a nagy sikerű előadást élvezhetjük felvételről. Mercutio szerepében Igor Cvirko látható, aki a 2018-19-es évadban a budapesti Operaház balettkarának tagja volt.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!