Program


Blöff (2000) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Blöff (2000) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Simlisek, slemilek és sutyerákok. Ők népesítik be Guy Ritchie korai filmjeit, amelyek a rendező nevét mára stílusjelölővé tették. Tenyérbemászó alvilági figurák mindenféle csavaros terveket agyalnak ki valamilyen nagy zsákmány reményében. Aztán annyit agyalnak, hogy a végén saját magukat verik át...
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 9. hétfő, 19:00

Blöff (2000) - Very British

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Házigazda: Réz András

Simlisek, slemilek és sutyerákok. Ők népesítik be Guy Ritchie korai filmjeit, amelyek a rendező nevét mára stílusjelölővé tették. Tenyérbemászó alvilági figurák mindenféle csavaros terveket agyalnak ki valamilyen nagy zsákmány reményében. Aztán annyit agyalnak, hogy a végén saját magukat verik át. A Blöff talán a legpontosabb példája ennek, hiszen ebben a filmben a vándorcigányoktól a manhattani gyémántkereskedőig, az ukrán maffiózótól a kétbalkezes gengszterekig mindenki valamilyen nagy üzletre hajt. A végén vagy bejön, vagy nem.

Guy Ritchie sok tekintetben rokona Tarantinónak, azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy míg az utóbbi történeteit az utalások és idézetek felfoghatatlanul csipkés hálójába tekeri, Ritchie a legdirektebb módon bánik a nyelvvel, a gesztusokkal, az érzelmekkel, indulatokkal. És mindez remek színészvezetéssel párosul. Ez már az első egész estés filmjéből - A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső - kitűnt. Innen indult Jason Statham és Vinnie Jones karrierje. A Blöffben csatlakozott hozzájuk Brad Pitt és Benicio del Toro is. A történet két szálon fut. Az egyik egy eltulajdonított méretes gyémánt, a másik egy levajazott bokszmeccseket szervező vállalkozás körül tekeredik. Sejthető, hogy előbb-utóbb egymásba bogozódnak. És ez az egész fergetegesen véres és vicces. A Blöff ugyanis rafináltan játszik a brit filmekre jellemző nyelvi humorral, közben pedig olyan elementáris erejű gegeket vonultat fel, amelyek bármely némafilm burleszknek becsületére válnának.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!