Program


Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszéke - A Zeneakadémia műhelyei

Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszéke - A Zeneakadémia műhelyei

A Zeneakadémia 1875-ben nyílt meg a hallgatók előtt. A zongoraképzés az első szakok között szerepelt, amelyeket az iskola kínálni tudott, az orgona szak pedig 1882-től csatlakozott hozzá. Az utóbbi évtizedekben olyan tanszéki csoportok is csatlakoztak hozzájuk, mint a hárfa, a harmonika, a cimbalom és a csembaló.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 24. kedd, 19:00

Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszéke - A Zeneakadémia műhelyei

Műsor:
Croft: Sarabande; Ground
Bajcsay Zsófia (hárfa)

Lajtha: 2. trió, op. 47
Kriesch Barbara (hárfa), Bán Máté (fuvola), Balázs István (cselló)

Szergej Vojtenko: Revelation
Kovács Renáta (harmonika)

A. Rubinstein: Orosz tánc (Trepak)
Halász Péter (harmonika)

Moszkowski: Tíz kis darab, op. 77 – 6. Tarantella

John Williams – Vjacseszlav Szemjonov: Unforgettable...
Demeniv Mihály (harmonika)

Piazzolla: Oblivion
Borsos Dominika, Nagy Torma Krisztina (harmonika)

Piazzolla:: Adiós Nonino

Richard Galliano: Tango pour Claude
Borsos Dominika, Gojan Szabolcs (harmonika)

Zolotarjov: Rondo Capriccioso
Borsos Dominika, Gojan Szabolcs, Nagy Torma Krisztina (harmonika)

A Zeneakadémia 1875-ben nyílt meg a hallgatók előtt. Erkel igazgatói kinevezését csak 1875. szeptember 2-án postázták az elnök Lisztnek, és még aznap megszületett a rendelet is, hogy az oktatást az év október 1-jén meg kell kezdeni. Ez természetesen lehetetlen volt. A felvételi felhívás csak október 17-én jelent meg a Zenészeti Lapokban, így az intézményben a tényleges munka csak november 14-én indult el. A zongoraképzés az első szakok között szerepelt, amelyeket az iskola kínálni tudott, az orgona szak pedig 1882-től csatlakozott hozzá. A két nagy múltú képzési forma, amely számos kiváló művészt nevelt, sokáig egyeduralkodó volt a billentyűs hangszereken való játék terén, az utóbbi évtizedekben azonban olyan tanszéki csoportok is csatlakoztak hozzájuk, mint a hárfa, a harmonika, a cimbalom és a historikus előadó-művészi képzéshez elengedhetetlen csembaló, ezzel pedig a Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszéke a Zeneakadémia talán legváltozatosabb képzést nyújtó központjává vált.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Ajánló


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

„A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!