Program


Bernstein:Szimfonikus táncok/J.S.Bach:d-moll kettősverseny/Penderecki:Zongoraverseny ( Concerto )

Bernstein:Szimfonikus táncok/J.S.Bach:d-moll kettősverseny/Penderecki:Zongoraverseny ( Concerto )

21. századi zongoraverseny koráltémával, valamint mambó és csacsacsa szimfonikus köntösben: ebben a programban két igazi különlegesség fogja majd közre az egyik legnagyszerűbb Bach-concertót, a d-moll kettősversenyt, amelynek középpontjában ezúttal nem hegedűket, hanem vibrafonokat találhatunk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 30. csütörtök, 19:30

Penderecki: Zongoraverseny („Resurrection”)
-szünet-
J. S. Bach: d-moll kettősverseny, BWV 1043 (átirat két vibrafonra és zenekarra)
Bernstein: West Side Story - szimfonikus táncok

Mūza Rubackytė zongora, Fábry Boglárka vibrafon
Concerto Budapest
Vibrafonon közreműködik és vezényel: Rácz Zoltán

21. századi zongoraverseny koráltémával, valamint mambó és csacsacsa szimfonikus köntösben: ebben a programban két igazi különlegesség fogja majd közre az egyik legnagyszerűbb Bach-concertót, a d-moll kettősversenyt, amelynek középpontjában ezúttal nem hegedűket, hanem vibrafonokat találhatunk. Rácz Zoltán és a Concerto Budapest korokon és stílusokon átívelő koncertjén Krzysztof Penderecki kései nagy művében a szólista a kiváló litván zongoraművésznő, Mūza Rubackytė lesz.
A Feltámadás az ezredforduló óta immár nemcsak Mahler II. szimfóniájának hívószava és ragadványneve, hanem Penderecki Zongoraversenyének is: a mű 2002 őszén, Varsóban hangzott fel először, erőteljesen átdolgozott végső formáját pedig 2007-ben, Cincinnatiben mutatták be. A tavaly elhunyt lengyel mester a nagyzenekari alkotás központi eleméről a következőképpen vallott: „A korált közvetlenül a New York-i tragédia (2001. szeptember 11.) után komponáltam: tisztán emberi megrendülésből, s ugyanakkor a brutalitás elleni tiltakozás gesztusa gyanánt.” Bach kéthegedűs d-moll versenyművét és annak szólóit már maga a komponista is áthangszerelte, ám a vibrafonra ő még nem gondolhatott. A dallamjátszó ütőhangszer megszólaltatója a koncertet irányító Rácz Zoltán mellett a Concerto Budapest ütőhangszeres szólistája, a tüneményes tehetségű Fábry Boglárka lesz. Végül Leonard Bernstein Szimfonikus táncai fogják elénk idézni Maria és Tony tragikus szerelmének, meg a Cápák (Sharks) és a Rakéták (Jets) gyilkos rivalizálásának történetét.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!