Program


Berg: Wozzeck / MET - FSZ

Berg: Wozzeck / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 11. szombat, 18:55

Berg: Wozzeck

A Met új produkciója

2015-ben óriási közönségsikerrel mutatták be a különleges technikával készült animációs filmek világából érkező, de a bábszínház elemeire is szívesen építő William Kentridge „provokatív és vizuálisan lenyűgöző” rendezését Berg Lulu című operájából. A dél-afrikai művész ezúttal az osztrák zeneszerző másik színpadi művének szolgálatába állította különleges fantáziáját, a cselekményt az első világháború előtti apokaliptikus környezetbe helyezve. (A produkciót a Salzburgi Ünnepi Játékokon mutatták be 2017-ben, nem mindennapi sikerrel.)
A Wozzeck a 20. századi operairodalom egyik leginkább mellbevágó alkotása, tragédia és komikum mesterien drámai hatású ötvözete, amely jelenetei pergő egymásutánjának köszönhetően az egyik legkönnyebben befogadható modern kori opera. A címszerepet, a zavart lelkiállapotú katonai borbélyt a világhírű svéd bariton, Peter Mattei alakítja - pályafutása során először, eddig ugyanis főleg Mozartot énekelt. Felesége szerepében a Metropolitan Operában szintén visszatérő vendégnek számító Elza van den Heever lép színpadra, az ő fejét elcsavaró tamburmajort a kitűnő brit tenor, Bayreuth ünnepelt Parsifalja, Christopher Ventris kelti életre. A Kapitány figuráját a Budapesti Wagner-napok közönsége előtt sem ismeretlen, fantasztikus Gerhard Siegel alakítja, Doktorként pedig a keresett amerikai baritont, Christian Van Hornt üdvözölhetjük. Az előadást a Metropolitan Opera zeneigazgatója, Yannick Nézet-Séguin vezényli.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:

Marie: Elza van den Heever
Margret: Tamara Mumford
Tamburmajor: Christopher Ventris
Kapitány: Gerhard Siegel
Andres: Andrew Staples
Wozzeck: Peter Mattei
Doktor: Christian Van Horn

Közreműködők: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

díszlet: Sabine Theunissen
jelmez: Greta Goiris
fény: Urs Schoenebaum
vetítés: Catherine Meyburgh
társrendező: Luc De Wit
rendező: William Kentridge

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Ajánló


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!