Program


Berecz Mihály zongoraestje - „MVM Koncertek – A Zongora”

Berecz Mihály zongoraestje - „MVM Koncertek – A Zongora”

Műsor:
Rameau: Pièces de Clavecin – 3 tétel, Haydn: G dúr-szonáta, Hob. XVI:39,
Thomas Adés: Blanca-változatok, Beethoven: c-moll szonáta, op. 111
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 25. csütörtök, 19:30

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora
Berecz Mihály zongoraestje

A fiatal magyar  zongorista generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége Berecz Mihály, 2013-ban 16 évesen  mutatkozott be Ravel G-dúr zongoraversenyével a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Kocsis Zoltán vezényletével.  A nagy sikerű hangversenyt számos meghívás követte, amelyben Berecz Mihály olyan karmesterekkel játszott együtt mint Vásáry Tamás, akivel a  Magyar Állami Operaházban Liszt Magyar Fantáziáját, vagy Keller András, akivel Debussy Fantáziáját és Beethoven G-dúr zongoraversenyét szólaltatta meg, de dolgozott már Záborszky Kálmánnal, Vashegyi Györggyel, Gál Tamással és Ménesi Gergellyel a Concerto Budapest, a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Zuglói Filharmónia és a Kassai
Állami Zenekar partnereként is.

Berecz Mihály több rangos külföldi vendégszereplése közül kiemelkedik németországi debütálásaként a berlini Konzerthausban adott koncertje 2013-ban, ahol Liszt Magyar Fantáziáját játszotta, majd 2017-ben a szintén berlini Philharmonie-ban lépett fel Beethoven c-moll zongoraversenyével.

2018-ban első díjat nyert a II. Manhattan Nemzetközi Zenei Versenyen és még ugyanebben az évben megnyerte a londoni Királyi Zeneakadémia Harriet Cohen díját is.

Berecz Mihály hét évesen kezdett zenét tanulni, először hegedült majd két évvel később zongorázni kezdett, Major Edit irányítása alatt. A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában Belák Erzsébet volt a tanára, 2017 óta pedig egyetemi tanulmányait Londonban folytatja, ahol jelenleg Christopher Elton osztályában tanul a Királyi Zeneakadémián. Több nemzetközi mesterkurzuson vett részt, ahol olyan művészekkel dolgozott mint Arie Vardi,Vásáry Tamás, Pascal Devoyon, Imogen Cooper és Malcolm Bilson.

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!