Program


Barozda együttes: Kájoni János és a népzene

Barozda együttes: Kájoni János és a népzene

Kájoni János születésének 390. évfordulóján új Kájloni-műsorral jelentkezett az együttes, amelyben a kódex és a szintén Kájoni által szerkesztett Cantionale Catholicum dallamai szólalnak meg, ezúttal a néphagyományban fennmaradt változataikkal együtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 20. péntek, 19:00

Az 1976-ban Csíkszeredában megalakult Barozda Együttes a kezdetektől az autentikus magyar népzene gyűjtésére és tolmácsolására vállalkozott, elindítója volt az első székelyföldi táncházaknak, meghatározó szerepet töltve be az erdélyi táncházmozgalomban.

 A népzenével párhuzamosan az együttes a régizene mellett is elkötelezte magát, a Csíkszeredai Régizene Fesztivál egyik kezdeményezője és szervezője volt a fesztivál 1986-ban bekövetkezett betiltásáig. 
A nemzetközi hírnévre is szert tett együttes tagjai közül többen is Nyugatra menekültek a Ceaușescu-rezsim zaklatásai elől, ott folytatva tevékenységüket, több európai országban is fellépve. Az 1989-ben bekövetkezett rendszerváltás újra lehetővé tette a zenekar itthoni szereplését. Az együttes azóta rendszeresen jelentkezett a hazai színpadokon, úgy népzenei, mint régizenekoncertekkel.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!