Program


Baráti Kristóf és Várjon Dénes / KAMARAKINCSEK
2

Baráti Kristóf és Várjon Dénes / KAMARAKINCSEK

Egy hangverseny, amely csupa versenyműből áll - egy vacsora, amelynek minden fogása torta! De milyen üdítően különbözőek! Először hegedűversenyt hallunk dúrban, majd zongoraversenyt mollban, mindkettőt Mozart terméséből, a szünet után pedig kettősversenyt hegedűre és zongorára, Mendelssohn tollából. Karmestere ezúttal nincs a produkcióknak, hiszen az est két vendége sokszor bizonyította már, hogy olyankor is megtalálja a kamarazenei párbeszéd lehetőségét, amikor szólistaként…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. február 23. kedd, 19:30

Baráti Kristóf és Várjon Dénes / KAMARAKINCSEK

Műsor:
    Mozart: G-dúr hegedűverseny, K. 216
    Mozart: c-moll zongoraverseny, K. 491
    Mendelssohn: d-moll versenymű hegedűre, zongorára és kamarazenekarra, MWV O4

Közreműködik:
hegedű    Baráti Kristóf
zongora    Várjon Dénes
Concerto Budapest

Egy hangverseny, amely csupa versenyműből áll - egy vacsora, amelynek minden fogása torta! De milyen üdítően különbözőek! Először hegedűversenyt hallunk dúrban, majd zongoraversenyt mollban, mindkettőt Mozart terméséből, a szünet után pedig kettősversenyt hegedűre és zongorára, Mendelssohn tollából. Karmestere ezúttal nincs a produkcióknak, hiszen az est két vendége sokszor bizonyította már, hogy olyankor is megtalálja a kamarazenei párbeszéd lehetőségét, amikor szólistaként áll zenekar elé.

Várjon Dénes és Baráti Kristóf között tizenegy év a korkülönbség, mégis úgy muzsikálnak együtt, mintha egy napon születtek volna: közös tulajdonságuk a zenélés bölcs érettsége és letisztultsága, s az az alapvetően szellemi közelítésmód, amely a hangszeres kivitelezés virtuozitását elengedhetetlennek tekinti, de nem célt, hanem a zene érzelmeit és indulatait kifejező eszközt lát benne. Így aztán biztosak lehetünk abban, hogy amikor egymást követően szólaltatnak meg egy-egy Mozart-versenyművet a mindkettejükkel gyümölcsöző művészi kapcsolatot ápoló Concerto Budapest társaságában, az előadásokban a művek költői tartalmai kerülnek majd előtérbe. Mozart után Mendelssohn nemcsak azért kitűnő választás, mert az ő d-moll koncertjében a két művész együtt léphet pódiumra, hanem azért is, mert zenéjének áttetsző tisztaságával, átszellemültségével és a romantikus fűtöttség ellenére meghatározó klasszikus formálással Mendelssohn áll legközelebb Mozarthoz az őt követő korszakok zeneszerzői közül.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

zenés átirat két részben

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Ajánló


Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!