Program


Barabás bál - farsangi táncvigalom

Barabás bál - farsangi táncvigalom

Barabás bál - farsangi táncvigalom (történelmi társastánc bemutató és tánctanítás) - Mare Temporis
Töltsön el egy igazi Báli Estét a Barabás Villa lakóival!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. vasárnap, 17:00

Barabás bál - farsangi táncvigalom

A reformkori bálok világa elevenedik meg ezen az estén, ahol karaktereink a látogatót a korabeli viselkedés és öltözködés rejtelmeibe is bevezetik.
A tanított táncok 19. századi báltermek népszerű társastáncai közül kerülnek ki, korabeli tánckönyvek leírásait alapul véve. Az egyszerűbb, változatos térformákkal járt vidám csoportos kontratáncok mellett terítékre kerül a 19. század elején népszerűvé váló waltz, a polka, valamint a quadrille is, azaz a négy pár által táncolt francia négyes.

Francia vagy bécsi divat? No és a magyar? Aki divatot választott, elmesélte magáról politikai hovatartozását, anyagi helyzetét. Élő múzeum programunk keretében megmutatjuk, mit illett viselni egy séta vagy épp egy védegyleti bál alkalmával vagy épp hogyan udvarolhatott egy szende ifjú álmai hölgyének.

Bécs vagy Pest? Önállóság vagy alárendelődés? Kossuth vagy Széchenyi? A reformkori politikusoknak sok tényezővel kellett számolniuk munkájuk során, amelyekből néhány dilemmát a látogatókkal is megosztanak, majd felteszik a kérdést: te kit választanál?

A korabeli viseletekben, divatban és táncban is megjelent a “magyaros virtus“…

A táncokat a Mare Temporis Alapítvány táncosai tanítják, korabeli viseletbe öltözve.

Jegyeket kérjük előre megváltani!
A belépéshez védettségi kártya szükséges.

Ajánlatunk


A Református énekek koncert-istentiszteletet - a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét - 2002 óta azzal a céllal rendezik meg, hogy ezek az énekek világi helyszíneken, de istentiszteleti keretek között hangozzanak el, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásairól, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg, melyen a közönség is többször együtt énekel a kórussal.

Egy kardforgató lovag – aki aztán fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró – aki megtérése után lemond a házaséletről, és papnak, szerzetesnek áll. Egy nem különösebben népszerű szent – aki társaival megalapítja napjaink egyik legnagyobb szerzetesrendjét.

Az előadáson kép- és hangfelvétel készítése nem engedélyezett!

Ajánló


A többszörös arany- és platinalemezes, Grammy-jelölt előadó a Müpában!

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!