Program


Bánk Bán
10

Bánk Bán

Opera három felvonásban / A CoOpera produkciója

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 12. szombat, 20:00

A Coopera 2020-as Bánk bán előadása a magyarországi nemzeti összetartozás évére készült, 2020. augusztus 19-én mutatták be a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadán. A Katona József drámája alapján született Erkel-opera, univerzális mondanivalójával azonban bármikor és bármely operaszínpadon megállja a helyét. A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében két egymástól távol álló világ jelenik meg, amelyeknek a maguk zárt valóságában külön-külön megvan a saját igazságuk és szépségük, de a két világ között nincs harmonikus átjárás, sőt inkább keltenek feszültséget és disszonanciát. Örök és egyetemes emberi érzések működtetik a történetet, mint például az irigység, a gyűlölet és a féltékenység. Olyan erők, amik abszolút érthetők lesznek száz év múlva is minden egyetemes emberi érzést követő számára, nem csak a magyar történelmet megélőknek és ismerőknek. A Shakespeare-i királydrámák mélységeit hordozó történetet, amely a zene erejével még költőibb magaslatokba emelkedik, Magyarország kiemelkedő, nemzetközi szinten is ismert operaénekesei keltik életre. Az operát a Fertőrákosi Kőfejtő- és Barlangszínház közönsége 2021. június 12-én láthatja.

„A Bánk bán eredeti verzióját annak fényében, hogy szcenikai-dramaturgia szempontból a nézőre is erőteljesebb hatást tegyen, a Nádasdy-Oláh-Rékai trió dolgozta át az 1930-as években. A fő céljuk az volt, hogy az Erkel Ferenc és Egressy Béni által létrehozott operát közelítsék a Katona-drámához. Ezért Egressy szövegét sok helyen kicserélték Katonától származó idézetekre, alakítottak a prozódián, illetve, ahol ez nem volt lehetséges, ott ők maguk alkottak szövegeket Katona stílusában. Ezzel a mai elvárásoknak, illetve a Bartók és Kodály által támasztott követelményeknek is jobban megfelel. Továbbá, zenedramaturgiai szempontból is újraszerkesztették a darabot. Az így született mű zenei jelenetei jobban kötődnek egymáshoz, dinamikusabb előadás jött létre. Mindez úgy, hogy a darab semmit nem nélkülöz Erkel zenei szépségéből.” (Kesselyák Gergely, Liszt-díjas karnagy, Érdemes Művész)

Az előadással kapcsolatos további érdekességek az alábbi linken olvasható:

https://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1723-barlangsztarok-bank-ban.html


Váltson Barlangbérletet!
Barlangbérlet:
Bármely* 4 db, különböző előadásra szóló jegy megvásárlása esetén, a jegyek árából 20% kedvezményt biztosítunk.
*A Hadházi László estje, Ötórai hangoló és a Kékfrankos Bérlet koncertjeinek kivételével.

https://prokultura.jegy.hu/


Drumbérlet:
A SopronDrum fesztivál két koncertjének egyidőben történő jegyvásárlása esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a jegyek árából.
A kedvezmény a két koncertre történő azonos számú jegy vásárlása esetén vehető igénybe jegypénztárunkban és online.

A Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára bérletet vásárló nézőink az alábbi előadások közül az egyikre 50% kedvezménnyel vásárolhatnak 1 darab jegyet:
2021. június 12. szombat 20.00 - Bánk bán
2021. június 26. szombat 20.00 - Farinelli
2021. július 16. péntek 20.00 - Sopron Drum: Robben Ford/Bill Evans - Blues, Miles and Beyond
2021. július 17. szombat 20.00 - Sopron Drum: David Friedman Solo Performance & Stanley Clarke Band
2021. augusztus 27. péntek 20.00 - Egy csók és más semmi
A kedvezmény érvényesítéshez szükséges a Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára szóló bérlet bemutatása személyesen, jegyirodánkban.

Dohnányi bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfónikusok Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozat:
https://prokultura.jegy.hu/seasonticket

A kedvezmények nem összevonhatók.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.barglangszinhaz.hu

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!