Program


Ávéd János Quintet
2

Ávéd János Quintet

Második BMC-lemezét mutatja be az Opus Jazz Clubban az Ávéd János szaxofonos vezette Balance formáció, amelyben Fenyvesi Márton gitárossal és Benkó Ákos dobossal 2011 óta kutatja a harmóniahangszer nélküli felállásban és a szabad zenei formákban rejlő zenei lehetőségeket. A for we know in part című lemez a töredékességtudatban gyökerező művészi alapállásból született.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 5. szombat, 20:00

 Közreműködik:

Ávéd János - szaxofon
Fenyvesi Márton - gitár, elektronika
Benkó Ákos - dob

Második BMC-lemezét mutatja be az Opus Jazz Clubban az Ávéd János szaxofonos vezette Balance formáció, amelyben Fenyvesi Márton gitárossal és Benkó Ákos dobossal 2011 óta kutatja a harmóniahangszer nélküli felállásban és a szabad zenei formákban rejlő zenei lehetőségeket. A for we know in part című lemez a töredékességtudatban gyökerező művészi alapállásból született. „Az ember mindig szeretné meghaladni a saját határait. Azzal szembesültem, hogy amit a saját erőnkből próbálunk elérni, az mindig véges és emberi marad. Ezért tulajdonképpen nem is az a fontos, amit csinálunk, hanem az, amire a cselekedeteink mutatnak” – adja meg a címmagyarázatot Ávéd János. Ez pedig egészen újszerű zenei formákat eredményez. A beszéd prozódiájára épülő szerkesztésmód, az improvizáció jelenidejűségét idéző, ritmusalapú kompozíció, elektronikával megtoldott balladai-népi hangulat, és a csendet főszereplővé emelő szerzemény is helyet kapott ezen a lemezen. Ávéd János és a Balance zenészei a megannyi különböző stíluselem ellenére is minden hangot ugyanabból a pozícióból indítanak: az egész megismerését célzó, fáradhatatlan kereső attitűdjéből. Mindezt pedig a hallgatóval szemben is megkövetelik, a dedikált figyelem nélkül ugyanis ez a zene legfeljebb az előszobáig engedi a befogadót.

Fotó: Pátkai Rozina

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!