Program


Bach: János-passió - Concerto Budapest 23/24 G1

Bach: János-passió - Concerto Budapest 23/24 G1

MŰSOR:
J. S. Bach: János-passió, BWV 245

Közreműködik: Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karigazgató: Nemes László Norbert)
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 29. péntek, 19:30

„Az 1724-es passióbemutató adott először alkalmat Bachnak, hogy művészi egyéniségével meghatározza a nagypénteki vesperást, amely csak azelőtt vált az év legfőbb zenei eseményévé […]. Bach soha nem volt még olyan helyzetben, hogy ennyire látványosan bizonyíthassa képességeit, egyetlen bemutató sem követelt tőle ilyen kivételesen komoly felkészültséget, és egyik sem gyarapította ilyen mértékben tapasztalatát a nagyszabású kompozíciók terén.” Johann Sebastian Bach tudós monográfusa, Christoph Wolff értékelte ekképp a János-passió jelentőségét a komponista pályafutásán. Bárcsak mi is megfogalmazhatnánk ily artikuláltan, hogy számunkra mit is jelent ez a hatalmas Bach-mű! Bár Pilinszky János voltaképp megtette helyettünk, amikor a János-passió kapcsán ezt írta: „Mennyország-érv ez a zene, bizonyítéka annak, hogy ellentétek nélkül is van élet, sőt, az ellentétek nélküli életnek lendülete a leghatalmasabb, a »legizgalmasabb«.” Keller András ezúttal az Új Liszt Ferenc Kamarakórussal és nagyszerű szólistákkal, így többek között a világszerte ünnepelt Evangélistával, az osztrák Bernhard Berchtolddal készül megszólaltatni az európai zene, s egyáltalán – az európai kultúra e kikezdhetetlen csodáját.

Ajánlatunk


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


A Koyaanisqatsi sikere után az amerikai rendező, Godfrey Reggio műhelyében megszületett a Qatsi trilógia.

A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!