Program


Az Oroszlánkirály meséje

Az Oroszlánkirály meséje

Az Oroszlánkirály meséje
(Mujahid Zoltán – Lénárt László)
gyermekmusical
 több

Az Oroszlánykirály meséjét lehet, hogy sokan ismerik már rajzfilmről. Most azonban a történet eredetijét láthatjátok, mely szereplőiben hasonló, mégis egy kicsit más.
Megismerkedhettek az afrikai szavanna állatvilágával és zeneszerzőnk vadonatúj, remekebbnél remekebb slágereivel, melyeket az előadáshoz komponált.
A történet egy kis oroszlán kölyökkoráról és felnőtté válásáról szól. Egy napon gonosz nagybátyja, Scar egy szurdokba csalja Szimbát és játszópajtását Nilát, mert tudja, hogy arra fog vágtatni egy gnú csorda. Mufasa, fia segítségére siet. Bár Szimbát megmenti, ő maga áldozattá válik. Scar elhiteti a kiskölyökkel, hogy ő a tragédia okozója és azt tanácsolja Neki, hogy fusson el és soha többé ne térjen vissza. Szimba menekülés közben találkozik össze a két hihetetlenül bájos figurával, a varacskos disznóval és
barátjával, akikkel együtt nőnek fel. Nila megkeresi Szimbát, megérteti Vele, hogy a trón csakis őt illeti meg, és nem felelős apja haláláért. Elindul barátaival és leszámol Scarral és a hiénák csapatával. Szimba hazája újra jó „mancsok” közé kerül, minden kivirágzik, és az állatok újra boldogok lesznek.

Szereposztás:
Szimba: Hompok Tamás/Pintér Gábor Attila
Nila: Presits Bernadett/Fogarasy Bernadett
Fuga: Fogarasy András/Bodrogi Attila
Scar: Lénárt László/Fekete István
Toccata: Bárkány Miklós/Szõlõsi Zoltán
Mufasa, Hiéna: Pintér Gábor/Presits Tamás/Benedek Gyula
Dalszöveg: Lénárt László
Jelmez: Várady Zsóka
Koreográfia: Fogarasy András
Afrikai népmesét színpadra alkalmazta: Fogarassy Bernadett
Rendező: Nádházy Péter

Ajánló


A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…