Program


Az elfeledett herceg
9

Az elfeledett herceg

Djibi egyedül neveli a hét éves Sofiat. Az apa minden este mesél lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl. Öt évvel később a kamaszlány Sofia kinőtt apja meséiből.. nincs más hátra, Djibi mindent elkövet, hogy valahogy hős maradjon gyermeke életében...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 11. vasárnap, 15:00

Az elfeledett herceg / Le prince oublié
francia-belga vígjáték, családi kalandfilm, 101 perc, 2020
6 éven aluliak számára nem ajánlott

Djibi pedáns apaként egyedül neveli szeme fényét, hét éves kislányát, Sofiat. A esték elmaradhatatlan rítusa az elmerülés a mesék fantasztikus világában: az apa minden este mesél a lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl. Öt évvel később az immár kamaszlány Sofia lassan kinő apja meséiből, helyette inkább korosztálya fiútagjaival ismerkedik és új herceg hódítja meg a szívét. Ahogy az apa a mesék világában is távolabb kerül imádott lányától, úgy a való életben is – nincs más hátra, mindent el kell követnie, hogy valahogy hős maradjon tinédzserré váló gyereke életében.

Az elfeledett herceg rendezője az Oscar-díjas Michael Hazanavicius (A némafilmes, A keresés). A főszerepet a világsztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apu, Jurassic World, Samba, Doktor Knock, Tajtékos napok) játssza. Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, s azóta francia filmek mellett hollywoodi világsikerek sorában is szerepel. Az elfeledett hercegben mellette A némafilmes Oscar-jelölt sztárját, Bérénice Bejo-t (Három hegycsúcs, Lovagregény, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt) láthatjuk viszont a vásznon. Az elfeledett herceg minden szülő drámájáról szól: látni, amint felnő a gyerekünk, s már nem mi töltjük be az életében a legfontosabb szerepet.

Rendező: Michel Hazanavicius

Szereplők:
Djibi: Omar Sy
a szomszéd: Bérénice Bejo
Pritprout: François Damiens
Wallace: Philippe Vieux
Bernard: Philippe Uchan
Johnny: Philippe Hérisson

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!