Program


Az élet nagyszerűbb, mint a legendák - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál
6

Az élet nagyszerűbb, mint a legendák - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál

Egy rendkívül látványos előadás készült a lengyel történelem izgalmas időszakáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 1. szerda, 19:00

VIII. Keresztény Színházi Fesztivál
Fővédnök: Böjte Csaba

Teatr A: Az élet nagyszerűbb, mint a legendák

Lengyel nyelvű előadás, szcenírozott magyar szinkrontolmácsolással

 

„Minden egyénnek, minden nép minden egyes nemzedékének újra meg újra meg kell küzdenie a hitéért úgy, mint Jákobnak az Isten angyalával. Isten fiatal. Övé a jövő.”

Mindszenty József

A lengyel Teatr A Színház alapvetően bibliai témákat, egyházi személyiségek-, szentek életét dolgozza fel összművészeti előadásaiban. Az Újszínház misztérium musicaleknek nevezte el darabjaikat. A kedves műfaji névadó nem véletlen, hiszen a tradicionális lengyel folk-, az európai klasszikus- és a kortárs elektronikus zene ötvöződik előadásaikban, innovatív koreográfiákkal, prózai jelenetekkel, sőt a videotechnika is hangsúlyos szerepet kap látványos produkcióikban.

 A most látható előadás főszereplője Stefan Wyszyński bíboros, hercegprímás sorsában, üldöztetésében, lelkületében, történelmi szerepében és tiszteletében párhuzamba állítható a magyar Mindszenty József bíboros, hercegprímás alakjával. Az 50-es évek eseményeinek kontextusát érzékeltető, hiteles történelmi dokumentumokat felvonultató darab, elsősorban a bíboros börtönjegyzeteire épít, emléket állítva humanitásának, hitének. A tavaly boldoggá avatott bíboros bebörtönzésének 60. évfordulójára készített előadást, utcaszínházi formájából a fesztivál kedvéért adaptálta a Teatr A az Újszínház színpadára.

Játsszák:

Angelika Chirowska, Małgorzata Grund-Bismor, Magdalena Kocur, Grażyna Styś, Marcin Dzwonowski, Marek Stecko, Leszek Styś

Magyar hangok: Orosz Csenge és Viczián Ottó

Szinkrontolmács: Trojan Tünde

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!