Program


Az átkelés madarai

Az átkelés madarai

Az átkelés madarai
Pájaros de verano
kolumbiai-mexikói-dán-francia film, 125 perc, 2018
eredeti nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: Cristina Gallego, Ciro Guerra

Szereplők: Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta

Az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése alkotói ezúttal is különleges utazásra hívnak. A megtörtént eseményeken alapuló Az átkelés madarai egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma. A premier előtti vetítés együttműködő partnere a Kolumbiai Nagykövetség.

Az 1960-as és ’70-es években Amerikában virágzott a hippikultúra, és hatalmas igény mutatkozott a különböző drogokra. Ebből elsősorban a kolumbiai farmerek profitáltak, akik közül a legleleményesebbek marihuánatermelő és -terjesztő üzletemberekké nőtték ki magukat.

A Guajira-félszigeten élő wayuu indián törzsi hagyományai szerint kéri meg a talpraesett Raphayet a fiatal Zaida kezét a nagy tiszteletben álló klánvezetőtől. Hogy a hozományt teljesíteni tudja, Raphayet forrófejű, törzsön kívüli barátjával társul, és együtt hamarosan mindent elérnek, amiről még álmodni sem mertek. A végtelen gazdagsággal együtt beáramló nyugati értékrend azonban nem csak a generációról generációra öröklődő tradíciókat mérgezi meg, hanem véres háborút szít a helyi családok között.

 

Ajánló


Hunyady Sándor FEKETESZÁRÚ CSERESZNYE színmű két részben

Indítsuk együtt Egerben a fesztiválszezont! Feszt! Eger – Csakazértis Zene! A legjobb hazai…

A Táncórákban egy különös intellektusú, autista fiatalember szeretne táncleckéket venni az egykori Broadway-klasszis…