Program


Az aranyműves boltja

Az aranyműves boltja

Karol Józef Wojtyła
Az aranyműves boltja

Zenés drama három felvonásban, magyar nyelven
Először az Opera műsorán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 18. hétfő, 20:00

„Ennek a gyűrűnek nincs semmi súlya, a mérleg mindig nullára áll, és egyetlen milligrammot sem tudok kikényszeríteni belőle. Az ön férje bizonyára még él. Ilyenkor egyik jegygyűrűnek sincs súlya önmagában – a jegygyűrűknek csak párosan van súlyuk. Az én aranyműves mérlegemnek az a sajátossága, hogy nem méri a fémet, csak az ember létét és sorsát.”

Az Erkel Színház „otthonául” szolgáló tér névadója komoly irodalmi munkák szerzője, és erősen kötődött a színház világához: a későbbi II. János Pál pápa egyetemi évei alatt irodalmi esteket szervezett, több színjátszó társulatnak tagja, vezetője volt. Az aranyműves boltja című 1960-as verses dialógusának középpontjában három pár áll, akik jegygyűrűért mennek az aranyműves boltjába. A filozofikus szöveg a párok történetének bemutatásán keresztül járja körül a szeretet és a házasság szentségének témáját. Az Opera előadásában a lengyel „drámaíró” mellé a Wojtyłával barátságot ápoló, mindig különleges hangzásvilágot létrehozó kortárs lengyel zeneszerzőt, Krzysztof Pendereckit hívjuk társul, hogy művei kísérjék a prózai színészek játékát. Penderecki munkássága közel áll a színház világához, számos opera és film zenéjét jegyzi. Az előadás rendezője az Opera visszatérő vendégalkotója, Szikora János: egyebek mellett Az árnyék nélküli asszony után e különleges muzsikával átszőtt művet viszi színre az Opera és a Vörösmarty Színház koprodukciójában – és ő az egyetlen magyar rendező, aki a másik híres Wojtyłaművet, A mi Urunk festőjét is színre vitte már a pécsi színház újranyitásakor.


Évad szereposztás



Karmester Dobszay Péter

Teréz Tóth Ildikó

Ismeretlen férfi / Ádám Gáspár Sándor

András / Kristóf Kovács Tamás

Anna Varga Gabriella

Mónika Ballér Bianca

Közreműködik Ars Oratoria Kamarakórus


Alkotók



Drámaíró Karol Józef Wojtyła

Magyar szöveg Balássy Péter

Rendező Szikora János

Díszlettervező Szikora János

Az Ars Oratoria Kamarakórus művészeti vezetője Pad Zoltán


Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!