Program


Aris Vonósnégyes / RISING STARS

Aris Vonósnégyes / RISING STARS

A Rising Stars program eseményei megegyeznek abban, hogy kizárólag fiatal művészeket mutatnak be, de alapelvük a változatosság. Az Európai Hangversenytermek Szervezete, az ECHO által évente megrendezett sorozat idei első koncertjén egy kiváló ütőhangszeres művészt ismerhetünk meg, de már az nyitónap második hangversenye gyökeresen más világba kalauzol: egy hagyományos vonósnégyes - két hegedű, brácsa és cselló - előadásában hallhatunk egyet-egyet a 19.  több

Aktuális előadásokAris Vonósnégyes / RISING STARS

Műsor:
    Schulhoff: Öt darab vonósnégyesre
    Misato Mochizuki: új mű (az ECHO felkérésére - magyarországi bemutató)
    Mendelssohn: D-dúr vonósnégyes, op. 44, No. 1

Aris Vonósnégyes:
hegedű    Anna Katharina Wildermuth, Noémi Zipperling
brácsa    Caspar Vinzens
cselló   Lukas Sieber

A Rising Stars program eseményei megegyeznek abban, hogy kizárólag fiatal művészeket mutatnak be, de alapelvük a változatosság. Az Európai Hangversenytermek Szervezete, az ECHO által évente megrendezett sorozat idei első koncertjén egy kiváló ütőhangszeres művészt ismerhetünk meg, de már az nyitónap második hangversenye gyökeresen más világba kalauzol: egy hagyományos vonósnégyes - két hegedű, brácsa és cselló - előadásában hallhatunk egyet-egyet a 19., a 20. és a 21. századi repertoár darabjaiból.

Vajon miről nevezte el együttesét az a négy muzsikus, aki 2009-ben Frankfurt am Mainban alapított vonósnégyest? Mit jelenthet az, hogy Aris? A megfejtést ne keressük a művészettörténet, a mitológia vagy a történelem fogalmai között: a jelentés nélküli név a kvartett-tagok keresztnevének utolsó betűiből áll össze. A négy fiatal muzsikus Madridban tanult az Alban Berg Quartett egykori primáriusánál, Günter Pichlernél, majd nagy figyelmet keltett néhány nemzetközi versenygyőzelemmel: ezek közül elég a rendkívüli presztízsű müncheni ARD versenyen szerzett öt (!) díjukat említeni. Hanglemezeket is készítettek már: az elsőn Schubert és Sosztakovics, a másodikon Brahms zenéje hallható. Rising Stars-koncertjükön a romantikus Mendelssohn mesterműve mellett egy viszonylag ritkán játszott cseh szerző, Erwin Schulhoff alkotása képviseli a 20. századot, az ECHO felkérésére született új mű szerzője, Misato Mochizuki pedig 1969-ben született, és váltakozva dolgozik Európában, Észak-Amerikában, illetve Japánban.

A Rising Stars-programba jelölte: Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Dortmund

Ajánló


Az MVM ötödik alkalommal hívja életre az MVM ZENERGIA című sokszínű komolyzenei koncertjét,…

Egy igazi állócsillag 1970. szilveszterén vált országosan ismertté, amikor éjfél előtt pár perccel…

Tiszta barokk Isabelle Faust és az Il Giardino Armonico