Program


Aranylemez - Janikovszky Éva születésnapjára

Aranylemez - Janikovszky Éva születésnapjára

Képzeletszínházi előadás felnőtteknek női hangokra, avagy emberi sorsok és játszmák – ahogyan a nők látják.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 21. péntek, 19:00

Aranylemez - Janikovszky Éva születésnapjára

Szereplők:
Hámori Ildikó, Hegyi Barbara, Horváth Lili, Kakasy Dóra

A színpadi szövegváltozatot készítette és az előadást rendezte:
Tollár Mónika

Janikovszky Éva A lemez két oldala című könyvét Tollár Mónika 2013-ban (az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából) írta át színpadra és rendezte meg; az ősbemutató a Katona József Színházban volt 2013. április 23-án (az írónő születésnapján) Fullajtár Andrea és Horváth Lili főszereplésével.

A produkció sikerein felbuzdulva született meg az új alkotói szándék: az eredeti könyv további, az idősebb generációtól elhangzó monológjainak színpadra viteli szándéka neves és kiváló színészek szereplésével. Az Aranylemez című előadásban akárcsak fiatalabb színésztársaik, ők is nagyszerűen és életszerűen tolmácsolják az élet ihlette írásokat, ezeket a nagyon mai, nagyon igazi és igaz szövegeket.

"Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét.
Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról."

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előadásban több részeletet is felhasználunk a korábban bemutatott A lemez két oldala és a Kire ütött ez a gyerek? c. előadásunkból.

Ajánlatunk


A két évszázaddal ezelőtt született géniusz kalandos életéről készült tánc-szín-játékban a magyar néptánc és a magyar népzene; hagyományos örökségünk tisztasága és természetessége méltó környezetet teremt Petőfi halhatatlan költeményeinek.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Ajánló


A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…

„Világi dalok szólóénekesekre és kórusokra, hangszerkísérettel és mágikus képekkel” – így álmodta meg Carl Orff szcenikus kantátáját, a zenetörténet egyik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!