Program


Aranjuezi gitárverseny
3

Aranjuezi gitárverseny

Egy téli hangverseny, amelynek műsorszámai napfényes mediterrán tájakat idéznek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 17. szerda, 19:30

ARANJUEZI GITÁRVERSENY

Műsor:
Enrique Granados: Valses Poéticos
JOAQUÍN RODRIGO: Aranjuezi gitárverseny
***
IGOR STRAVINSKY: Pulcinella – szvit
MANUEL DE FALLA: A háromszögletű kalap – I. szvit

Ana Vidović gitár
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Jordi Francés

Enrique Granados, Joaquín Rodrigo és Manuel de Falla művei az ibér temperamentum világába kalauzolnak, Igor Stravinsky Pulcinellája pedig itáliai barokk tételek feldolgozása. Mivel a koncerten a spanyol zenék képviselik a többséget, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar karmestervendége is ebből az országból érkezik.

Hagyományos szimfonikus zenekari koncerten a legritkább esetben hallhatunk gitárversenyt, ezért nem nehéz megjósolni, hogy ezen az estén a diftéria következtében háromévesen megvakult, a 20. századot végigélő spanyol komponista, Joaquín Rodrigo (1901–1999) híres Aranjuezi gitárversenye (1939) lesz a legizgalmasabb a közönség számára, annál is inkább, mivel Ana Vidović személyében vérbeli világklasszis virtuóz tolmácsolja a művet. A kiváló horvát muzsikus több mint tucatnyi alkalommal nyert díjat nemzetközi versenyeken. A Granados-, Rodrigo- és de Falla-kompozíciók esetében a lehető legautentikusabb tolmácsolásra számíthatunk, hiszen az est karmestervendége, Jordi Francés spanyol muzsikus, ráadásul olyan művész, aki kitüntetett érdeklődéssel fordul a 20. és 21. századi repertoár felé – márpedig ezen a hangversenyen túlnyomórészt 20. századi művek szólalnak meg (Granados Költői keringői öt évvel a századforduló előtt keletkeztek). Míg a Granados-, a Rodrigo- és a de Falla-mű zenei világát a folklór-inspiráció uralja, addig a Pulcinella, amelyben Stravinsky nagyobbrészt Pergolesinek tulajdonított zenéket dolgozott fel, a komponista neoklasszikus törekvéseinek egyik első reprezentatív képviselője.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!