Program


Anne Frank – Párhuzamos történetek

Anne Frank – Párhuzamos történetek

olasz dokumentumfilm, 92 perc, 2019
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 14:00

Rendező: Sabina Fedeli

Narrátor: Helen MIrrei

 

Január 27-től, a holokauszt nemzetközi emléknapjától látható országszerte a mozikban az Anne Frank – Párhuzamos történetek című rendhagyó dokumentumfilm, amely az Oscar-díjas Helen Mirren közreműködésével több síkon idézi meg az emberiség történelmének legsötétebb időszakát, és a vészkorszakban elhurcolt gyermekek tragikus sorsát.

A baseli Anne Frank Alapítvány közreműködésével készült mozifilm egyik síkján Helen Mirren a naplója oldalain keresztül eleveníti fel a fiatal lány életének főbb mozzanatait, egykori titkos amszterdami szobájának teljes körűen rekonstruált másában. Anne naplójának bejegyzéseire reflektálva öt holokauszt-túlélő osztja meg emlékeit a vészkorszakról, öt nő, akiket gyerekként vagy serdülőkorban szintén koncentrációs táborokba deportáltak, és csodával határos módon megmenekültek.

A film másik, a rejteklakás díszletein kívül játszódó történetszálán egy fiatal tinilány, Katerina vezeti végig sajátos módon a nézőket Anne rövid életének állomásain, és a hozzájuk kötődő, naplójába lejegyzett érzésein. Katerina a mai fiataloknál megszokott módon képekben és bejegyzésekben, a közösségi média eszköztárával mutatja be diáktársainak, hogy miket tapasztalt Anne Frank síremlékénél az egykori bergen-belseni koncertrációs táborban, a párizsi Holokauszt Emlékmúzeumban, vagy a titkos amszterdami rejtekhelyen tett látogatásakor.

„Úgy érzem, Anne Frank naplója csodálatos lehetőség arra, hogy a múlt emberi tapasztalatait valóban megérthessük, átvihessük a jelenünkbe, és a jövőnkbe. Ezt rendkívül fontosnak tartom. Ezért akartam megcsinálni ezt a filmet” – Helen Mirren.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Bemutató dátuma: 2022.01.27.

 
 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!