Program


Amazónia: betelepülők és őslakos közösségek

Amazónia: betelepülők és őslakos közösségek

Tárlatvezetés és szakmai beszélgetés Amazónia környezeti és társadalmi problémáiról a Föld világnapja alkalmából
2024. ápr. 18. 16:00 - 19:00
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 16:00

16.00-17.00 

Kurátori tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők című kiállításban
Találkozópont: Információs pult (-2. szint)

17.00-19.00 

Beszélgetés Lenti Attila fejlesztéspolitikai szakértővel Amazónia környezeti és társadalmi problémáiról
Helyszín: MÉTA-tér

A Természetvédelmi Világalap 2022-es jelentése szerint az amazóniai esőerdők 18 százaléka tűnt el az utóbbi évtizedekben a földhasználat megváltozása miatt, az erdőterületek további 17 százaléka pedig nagyon rossz állapotban van.  Amazónia integrálása az érintett dél-amerikai országok nemzetgazdaságába együtt jár az intenzív útépítéssel és a terület benépesítésével.  A betelepülő földművesek, szarvasmarhatenyésztők, illegális fakitermelők, bányászok radikálisan alakítják át a térséget. A változások veszélyeztetik az ott élő őslakos közösségeket is, akik régóta küzdenek földjeik megvédéséért.

A témáról Szeljak György beszélget Lenti Attila politológussal, nemzetközi kapcsolatok szakértővel, aki 2007-től 2009-ig a bogotai Universidad de los Andes egyetem posztgraduális hallgatója volt, majd 2020-ig Kolumbiában dolgozott nemzetközi kooperációs fejlesztési projektekben, állami intézménynél, valamint egyetemi tanárként. Jelenleg a Soproni Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának hallgatója, valamint az Erdészeti Tudományos Intézet kutatója.

A program a Föld világnapja alkalmából kerül megrendezésre és kapcsolódik Claudia Andujar magyar származású fotóművész és aktivista Indiánok. Lelkek. Túlélők című kiállításához. 

Jegyár: 800 Ft/ fő

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Mosonmagyaróvárra!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!